20 Юни, 2014 12:02 1 577 0

Златев: Зам.-министърът на икономиката лъже

  • златев-
  • зам. министър на икономиката-
  • лъже

Атаката е политическа

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Констатациите за т.нар. „нарушения” на одита на МИЕ в КЗП са недостоверни. Твърдението, че КЗП не е въвела деловодна система за ефективно управление на потребителските жалби е напълно невярно. Това заяви Веселин Златев, председател на Комисия за защита на потребителитепо повод изявлението на зам. министър Красин Димитров пред журналисти в Народно събрание на 19 юни.

Такава система е въведена чрез изпълнение на проект, финансиран от Европейска комисия и собствени средства през 2013г. Финансирането от ЕК е извършено след успешното приключване на проекта и постигнати резултати.

Не си позволявам да коментирам констатации от рода на „пропуски, свързани с нормативната база, нередности в организиране дейността на комисията и при сключването на договори”, тъй като и мен и КЗП държат в неизвестност.

Намирам за резонно и задължително връчването на доклада или на препоръките, ако има такива, вследствие проведената проверка на Инспектората на МИЕ, а не две държавни институции да си говорят през медиите.

Тази очаквана атака към КЗП и мен лично има своя политически подтекст, като измества фокуса на общественото внимание.

Смея да кажа, че МИЕ и управляващото мнозинство все още не изпълняват ангажиментите си по транспониране на редица Европейски директиви, което очевидно засяга сериозно интересите на потребителите.”, заявява още Златев.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА