Last news in Fakti

9 Декември, 2019 09:43 11 809 20

Как Гошо Кеша продава фалшиви шофьорски книжки

  • фалшиви документи-
  • фалшиви шофьорски книжки-
  • фалшиви лични карти-
  • шофьорските книжки-
  • измама-
  • злоупотреби

В циганската махала "Татарли" в София, при Георги Йорданов, фалшивата лична карта струва около 350 лева, международният паспорт – 600-800 лева, а шофьорската книжка – 1000-1200 лева

Как Гошо Кеша продава фалшиви шофьорски книжки - 1
Кадър: TrafficNews
ФАКТИ огласява журналистически разследвания от различни медии, защото подкрепя свободата на словото.

Акция на отдел "Тежки престъпления” към Трето РУ в София, арести и наказания след разследване на Trafficnews.bg за изготвяне на фалшиви документи.

Печеливш бизнес ли е да продаваш неистински лични карти, шофьорски книжки и задгранични паспорти? Колко струва нова самоличност? Как можеш да се сдобиеш с шофьорска книжка само за три дни? Кои са хората, които се хвалят, че си „вадят хляба” от престъпен бизнес с фалшиви документи?

1000 – 1200 лева – такава е офертата за фалшива шофьорска книжка, предложена на подставено лице. След офертата репортерът Тина Ивайлова се обажда в полицията.

„От няколко дни правим журналистическо разследване в „Татарли махала” в кв. „Красна поляна”. Искам да съобщя, че на адрес „Индже войвода” 15 в момента се извършва престъпление. Става въпрос за наркотици и изготвяне на фалшиви документи”, съобщава репортерът.

Полицията веднага изпраща екип. Минути по-късно започва акция на групата за „Тежки престъпления“ към криминална полиция на Трето РУ. От дома на Георги Йорданов, по прякор Гошо Кеша, са иззети множество документи за самоличност.

„Свидетелства за управление на моторни превозни средства, лични карти, международни паспорти”, обясни старши инспектор Станислава Тодорова, началник група „Тежки криминални престъпления” към Трето РУ.

Журналистите започват своето разследване след сигнал. Три дни преди акцията на полицията, изпращат и свое подставено лице със скрита камера. Той обяснява на Георги Йорданов, че са му взели шофьорската книжка и иска да му направи друга.

Докато текат уговорките, в стаята влиза трети мъж. Така става ясно, че Йорданов освен че продава фалшиви документи, той купува лични карти и червени паспорти.

„Някои от тези лични карти ги продават лица, които са наркозависими и отиват да продадат собствената си лична карта, за да изкарат някакви пари, за да отидат да си купят необходимата доза наркотици. Такива лица, наркозависими, често извършват грабежи, като крадат документи. Тогава ходят и ги продават при Георги Йорданов”, обясни старши инспектор Тодорова.

А Йорданов ги купува на ниски цени - между 20 и 30 лева. Купува ги, за да нанесе данните на друго лице върху документа.

„От всичко има поръчки, от международните паспорти, от личните карти, от шофьорските книжки”, обяснява инспектор Тодорова.

Самият Георги Йорданов уверява клиентите си, че досега не е излъгал никой.

„С това си изкарвам хляба. От Русе имам доста хора, от Пловдив имам доста хора, от Плевен, от Монтана”, заявява Георги Йорданов.

Старши инспектор Станислава Тодорова обясни, че при акцията в дома му са намерени много пари в различна валута.

Фалшивата лична карта при Георги Йорданов струва около 350 лева, международният паспорт – 600-800 лева, шофьорската книжка – 1000-1200 лева.

Журналистическият екип под прикритие даде капаро 150 лева, с уговорката, че на другата сутрин ще занесе още толкова. На другата сутрин занесе снимки и още 150 лева. Георги Йорданов уверява подставеното ни лице, че ще му бъде готова книжката на следващия ден.

Час след като подставеното ни лице си тръгва от дома му, той излиза с автомобил, управляван от внука му. Журналистите го проследяват, но не стигат до адреса на печатницата, защото спазват правилата за движение. А автомобилът на внука на Георги Йорданов минава на всички светофари на червено.

Подставеното лице се връща на другия ден с белязани пари, за да си вземе фалшивата шофьорска книжка. След това журналистическият екип веднага звъни на полицията.

„Цялото семейство беше задържано, всички са наясно с неговата дейност. С тях бяха проведени множество беседи, снети са им разпити в качеството на свидетел, за да дадат показния от колко време им е известно, че това лице се занимава с такава дейност”, обясни инспектор Тодорова.

След 24 часа семейството на Георги Йорданов беше освободено. Неговата мярка е 72 часа. Повдигнати са му обвинения за изготвяне на фалшиви документи. Предстои прокуратурата да реши дали да внесе искане за най-тежката мярка „задържане под стража” за Георги Йорданов.

Остава въпроса колко водачи с фалшиви шофьорски книжки управляват в страната ни?

Районна прокуратурата образува досъдебно производство след акцията на Трето РУ. Полицията е по следите на съучастниците на Георги Йорданов. Тези, които изготвят фалшивите документи. Разследването по случая продължава.

Автор: Тина Ивайлова, TrafficNews


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    54 10 Отговор
    ЗА ТОВА НЯМА ДА СЕ ОПРАВИМЕ ГАРАНТИРАНО ОТ ГЕРБ

    Коментиран от #3

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 коментар

    16 20 Отговор

    До коментар #1 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    ПИЙ СИ РЕДОВНО ЛЕКАРСТВАТА ТЪЙ КАТО ОТ БСП/ДБ Е ГАРАНТИРАНА МАФИЯ, КОЯТО ОТ ГОДИНИ НЕ Е НА ВЛАСТ И СА ПРЕЖАДНЕЛИ ПРОСТО ЗА МНОГО ВЛАСТ!

    Коментиран от #4, #5

  • 4 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    14 2 Отговор

    До коментар #3 от "коментар":

    Пия си ги редовно ама не действат!!!

    Коментиран от #10

  • 5 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    28 6 Отговор

    До коментар #3 от "коментар":

    ДНЕШНАТА МАФИЯ Е ГЕРБ ОЛИГАРХИЯ БАНКЕРИ ЗЬРНАРИ ЗАСТРАХОВАТЕЛИ ЧСИТА В МОМЕНТА НИ УПРАВЛЯВАТ МУТРИ КОЙТО НИ ВОДЯТ КЬМ ГИБЕЛ А ХРИСТО БОТЕВ Е НАПИСАЛ У НАС СВЕСТНИТЕ ГИ СЧИТАТ ЗА ЛУДИ ИЛИ ВИЕ СТЕ КАКТО ПРИ СОЦА КОЙТО ГОВОРЕШЕ ПРОТИВ БЕЛЕНЕ ИЛИ ГО ИЗКАРВАХА ШИЗОФРЕНИК ПОНЕЖЕ ТИЯ КОЙТО ГОВОРЯТ ИСТИНАТА СА НЕУДОБНИ ЗА НЯКОЙ БЛАГОДАРЯ ЗА ВНИМАНИЕТО

    Коментиран от #12

  • 6 Съседа

    44 5 Отговор
    Боко сигурно е извън страната. Досега трябваше да е сменил министъра на вътрешните работи. Как може журналисти да разкриват едни от тежките престъпления докато полицаите ни проверяват за аптечки,пожарогасители и триъгълници.

    Коментиран от #9

  • 7 Гост

    27 1 Отговор
    хванали Гошо Кеша, ама той по лична карта днеска е Петкан и има нов задграничен паспорт:D
  • 8 ванга

    12 1 Отговор
    Лол затва плащаме 500 лева за гражданси и на мен предлагаха ама исках да се науча да карам.
  • 9 Коректен

    20 1 Отговор

    До коментар #6 от "Съседа":

    Както е написано полицаите отдавна познават престъпниците, просто са си прибирали процента досега, а след катое лъснала цялата работа са "заработили".
  • 10 коментар

    5 12 Отговор

    До коментар #4 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    И аз виждам, че не ти действат вече, и минавай на по-силни за овладяване на психото!
  • 11 ха добър ден

    28 1 Отговор
    Чакахте журналисти да ви сигнализират. Ами чий го крепиха онези от икономическа полиция, данс, манс, спецпрокуратура и други служби, получаващи големи заплати и ранно пенсиониране с по едно торбе пари. Никой ли не забеляза как по пътищата налазиха мургави шофьори, които не могат да пишат и да четат? Но това, което искам да попитам е: КАКВО ЩЕ НАПРАВИ ДЪРЖАВНИЯТ АПАРАТ ЗА ВЕЧЕ РЕАЛИЗИРАНИТЕ ФАЛШИВИ ШОФЬОРСКИ КНИЖКИ???

    Коментиран от #13

  • 12 коментар

    6 5 Отговор

    До коментар #5 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    КАЗАХ ТИ, МАФИЯТА Е НА КОЛЕНЕ, ЗАЩОТО НИКОГА ВЕЧЕ НЯМА ДА ВИДИ НИКАКВА ВЛАСТ!НИКОГА НЕ Е ИМАЛО ВЧЕРАШНА, И ДНЕШНА МАФИЯ!ТЯ Е САМО ЕДНА И ТО 1990Г БЕ МАЛКИЯ ДО 2010Г!!!
  • 13 Дедо

    16 1 Отговор

    До коментар #11 от "ха добър ден":

    Полицията е била заета с онзи дето им е показал среден пръст!
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 НАБЛЮДАТЕЛ

    15 2 Отговор
    ВМРО НА КАРАКАЧАНОВ ПРОДАДЕ И СНАБДИ ХИЛЯДИ АФРИКАНЦИ С БЪЛГАРСКИ ПАСПОРТИ И КАКВО МУ НАПРАВИХА ? НИЩО.
  • 16 Пол Пот

    9 2 Отговор
    в урановите мини да се вкара
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 генчев

    4 2 Отговор
    ДПС си осигуриха електората с фалшиви ТИРААДЖИИ
  • 19 днд

    1 1 Отговор
    Супер прякор - явно е баровец човека!
    Гошо Кеша - кефи много!!!
  • 20 Чочо

    1 1 Отговор
    В момента един човек в интернет предлага регистрирани в КАТ шофьорски книжки! Това трябва да спре, много убийци на пътя станаха, телефона на човека е: 0885194177 мой роднина си поръча по този начин шофьорска книжка, но не искам да го издавам