20 Декември, 2019 09:00 21 544 72

Сигнал до ФАКТИ: Спряха ми социалните помощи, оставам без стотинка за Коледа и Нова година

  • сигнал до факти-
  • социални помощи-
  • спрени-
  • село свирково-
  • йордан арнаудов-
  • кметица - иванка делчева

Случаят е от симеоновградското село Свирково

Сигнал до ФАКТИ: Спряха ми социалните помощи, оставам без стотинка за Коледа и Нова година - 1
Кадър: БТВ, Йордан Арнаудов при участието си в ''Music Idol''
ФАКТИ огласява журналистически разследвания от различни медии, защото подкрепя свободата на словото.

България е една страна, която в абсолютна пълнота олицетворява несправедливостта като житейски факт. Във всеки час, във всяка минута, из цялата страна се случват лошотии. В този ред на мисли можем да кажем, че редакционната поща на ФАКТИ (бел. ред [email protected]) е заливана от сигнали за нередности и несправедливости. Ежедневно.

Един от тези сигнали е дело на г-н Йордан Арнаудов от с. Свирково, община Симеоновград, област Хасково. Именно на него е посветен този материал.

Важно е отбележим, че с гореизложеното авторско слово, медията ни по никакъв начин не заема страна в по-долу изложения казус. Още повече, че той към настоящия момент е дума срещу дума и ние няма как да определим коя от двете страни е права. А нямаме и такива правомощия.

Йордан, който се обърна към нас, твърди, че e със спрени социални помощи, като за това той вини кметицата на с. Свирково г-жа Иванка Делчева (ГЕРБ).

''Знаете, октомври месец бяха местните избори. Аз не гласувах за кандидата на ГЕРБ, а за друг кандидат. В крайна сметка, се случи така, че за нов кмет на нашето село Свирково бе избран именно кандидатът на ГЕРБ - Иванка Делчева. Преди това се бях записал за социални помощи, за дърва и всеки месец да извършвам общественополезен труд в рамките на 14 дни, за който труд да получавам сумата от 54,75 лв. Става въпрос да работя към кметството, да чистя, било то градинки, било то вътре в кметството. След като тя разбра (бел. ред. Иванка Делчева), че аз не съм гласувал за нея, ми каза: ''ти нямаш работа в кметството'', изгони ме и подаде заявка, че аз не съм се явявал да работя за тези 14 дни, след което ми спряха помощите от 54,75 лв'', разказа за ФАКТИ г-н Йордан Арнаудов.

Според него, тъй като селото е малко ( бел. ред. около 300 човека население), се знае кой за кого гласува и кой какви партийни пристрастия има.

''Тя искаше да гласувам за нея, но аз и казах, че ще си помисля'', отбеляза той момент от предизборната кампания за местните избори.

Йордан твърди, че на 11 октомври тази година е подписал заповедта за полагането на общественополезния труд, а на същата дата е подписал и за средства за отопление, които са му били преведени (бел. ред. по негови думи 465,90 лв. за отопление). А също така веднъж и въпросната сума от 54,75 лв. за работа в кметството, в качеството му на безработен български гражданин.

''Този месец отидох на работа, но тя ме изгони. Повече не опитвах да ходя, защото знаех, че ще ме изгони. В края на всеки месец кметицата прави отчет, в който отбелязва, че Йордан Арнаудов не е бил на работа'', сподели още Йордан Арнаудов и допълни, че е пуснал жалба до Дирекция ''Социално подпомагане'', град Димитровград.

Жителят на с. Свирково заяви, че се е обаждал до ''Социално подпомагане'' в Димитровград, за да сподели казуса си с тях, като по негови думи, от институцията са му отговорили така: ''Вината не е в нас, а във вашия кмет''.

Г-н Арнаудов с огорчение отбеляза, че средствата от социалната помощ, която е трябвало да получава, са спрени в навечерието на Коледа и Нова година, за които той остава без нито една стотинка.

35-годишният мъж ни довери, че миналата година по същото време, работейки този път за частна фирма, отново за Коледа и Нова година е оставен без пари. По негови думи, безработицата в тази част на страната е голяма. Благодарен е на негов приятел, който му е предложил да поработи на лозята, за да изкара нещо за празниците.

Разбира се, както вече се спомена, казусът към момента е дума срещу дума и ние нямаше как да вземем предвид само твърденията на жалващия се Йордан Арнаудов, поради което потърсихме и становището на кметицата на с. Свирково г-жа Иванка Делчева, която изрази коренно противоположна позиция по случая: ''Това момче не е работило и 1 час. Не е идвало. Той живее с едно друго момче, което идва тук да работи. Йордан е заявил, че няма да идва да работи, защото не бил длъжен да работи това, което аз го карам. При мен той лично не е идвал. Казах на неговия съквартирант да му каже да дойде да работи. Не аз съм човекът, който дава социалните помощи. Аз съм човекът, който пише надници на тези, които 14 дни работят на 4 часа. Сумата е минимална, около 54 лева, доколкото знам. Аз подавам информация в Дирекция ''Социално подпомагане'', защото те са хората, които плащат на гражданите, упражняващи този общественополезен труд.''

Г-жа Делчева се съгласи с предложение дадено от ФАКТИ, а именно да се направи проверка от социалната служба, дали Йордан Арнаудов наистина не иска да работи, или тя не му позволява. ''Няма никакъв проблем. Аз нямам нищо, което е да е скрито. Дори и сега да дойде, сега да си подаде молба. Нека дойде да работи, нямам абсолютно нищо против. На мен 20 човека да ми изпратят, на всичките ще им намеря работа. Въпросът е, че той не желае, защото не бил гласувал за мен, аз съм го била гонила. Явно това момче си е проблемно. Полицията уведомихме, праща разни съобщения. Явно си има проблем, изявява се като медийна звезда. Преди много години в предаването ''Music Idol'' изпя песента ''Шест кокошки съм заклала''. Всички го знаят'', заяви още г-жа Иванка Делчева, кмет на с. Свирково.

Финално, потърсихме становището и на Дирекция ''Социално подпомагане'', град Димитровград. С внимание ни удостои директорът на Дирекцията г-жа Жанета Желева, която заяви следното: ''Г-н Арнаудов пусна жалба до нас, запознавам се със случая. Поне от това, което аз разбрах, лицето е отказвало да работи. Кметицата е искала той да работи, но той е казал, че няма да го прави. Държал се е доста арогантно с нея, но така или иначе в тези взаимоотношения личностни, по принцип ние няма как да се намесим. За нас е важно да получим информация от общината за всички подпомагани лица, които следва да отработят общественополезен труд. Общината е тази, която ни подава информация - отработени ли са дните или не. За г-н Арнаудов има подадена информация, че не е отработил дните и съответно, следвайки разпоредбите на нормативната база - ние му спираме помощта.

Следваме си нормативната база. Не можем да твърдим как е протекъл разговорът между г-н Арнаудов и кметицата на селото, защото не сме присъствали там. За нас е важна информацията, която получаваме по служебен ред. С г-н Арнаудов разговарях два пъти, чух неговите твърдения'', заяви г-жа Желева и вметна, че вероятно ще проведе разговор и с кметицата на с. Свирково за изясняване на случая.

Г-жа Желева добави, че проверката по случая продължава, за да се изяснят фактите и обстоятелствата по него.

От ФАКТИ, с абсолютна сигурност можем да заявим, че ще продължим да следим случая и през скоро настъпващата 2020 г., като в най-скоро време очакваме от Дирекция ''Социално подпомагане'', град Димитровград да извършат проверка по случая на място, защото това е единственият начин да бъде установено, дали г-н Йордан Арнаудов е възпрепятстван от г-жа Иванка Делчева, кмет на с. Свирково, да упражнява общественополезен труд, за който да му бъде отпускана социална помощ в размер на 54,75 лв., или самият той не желае да работи под ръководството на настоящата кметица на селото, както твърди тя.

П.П. Относно твърденията на г-жа Делчева за участие на г-н Арнаудов в ''Music Idol'' преди над 10 години, оказа се, че действително той е човекът изпълнил песента ''Шест кокошки съм заклала'' във вече несъществуващото предаване. В онзи момент, а и дълго време след това, изпълнението на Йордан Арнаудов бе хит във виртуалното пространство.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 25 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    178 6 Отговор
    Не вземам ничия страна,ама верно ли за 14 дни по 4 часа на ден заплащането е ...54 лева?

    Коментиран от #8, #13, #16

  • 2 Алфа Вълкът

    21 90 Отговор
    Ето ви един от русофилирастите коментатори в сайта.
  • 3 Пенсионер

    75 16 Отговор
    Друг път да има акъл в главата.Кажи че ще гласуваш за ГЕРБ , па гласувай за ДПС.
  • 4 Гост

    86 29 Отговор
    България такава каквато си я пожелахте. Единствения начин за спасение е емиграция. Недейте да си причинявате това, което някои съвсем естествено опрличават като Територия. По мое мнение, краят на Третата българска държава е факт, а спиралата в която е влязло топящото се население е необратима. Ще отнеме над 80 години да се възстанови балансът в населението, ако генетично това е възможно. Който иска да чака.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 аззз

    43 37 Отговор
    а защо Йордан стой на село и в България, като няма пработа да си потърси извън БГ, как се живее с 50лв.. или той е довеолен от това което има ? прост народ
  • 7 бай Симо

    66 58 Отговор
    Момчето практически е "селският идиот"! Освен това е мързеливо и арогантно, в добавка е педе-растче злобно и тегаво, с ментални и прочее проблеми. Е какво очаквате??? Не виждам тук въобще защо се меси политиката и се уточнява от коя партия бил кмета...никакво значение няма това в случая. Нека стои по празниците гладно, пък може и да му уври главата и Януари де е по-сговорчив.

    Коментиран от #31, #68

  • 8 цццццц

    62 12 Отговор

    До коментар #1 от "Гост":

    Верно е . В Страната на ,,чудесата,, залята от благоденствие и ,,икономически просперитет,, е така.ТАКЪВ ,,ПРОСПЕРИТЕТ,, ЧЕ ЩЕ се увеличи мин. пенсия на 250 лв. от ЮНИ МЕСЕЦ. Не след Нова Година, а от юни. Защо ли ? Има само един възможен отговор. Толкова за,, икономическия просперитет,,
  • 9 народ който

    42 4 Отговор
    може да създаде такава държава на злото и при това не се бунтува е много лош народ.
  • 10 Защо ли

    45 30 Отговор
    Българинът в града трябва да изработи парите за отопление, а на този на село му дават пари за отопление. 35годишен не трябва ли да си намери истинска работа или занаят?

    Коментиран от #15, #18

  • 11 Тодор Живков

    71 18 Отговор
    Искахте демокрация,ето ви я за 14дни - 54лв
  • 12 преход

    61 6 Отговор
    Като него са още 1.5 млн. българи.

    Коментиран от #21

  • 13 Инфо

    42 1 Отговор

    До коментар #1 от "Гост":

    Абсолютно е вярно. ЗА информация ГМД( гарантиран минималин доход) в РБ през настоящата година е 75лева. Това не е променяно от няколко години. На основа на този ГМД спрямо възрастта и здравословното състояние по определен коефициент се изчислява сумата за месечната помощ. Всички работоспособни лица са длъжни да полагат 14 дни по 4 часа общественополезен труд. Не се чудете– например един родител с едно дете, ако отговаря на всички изисквания, получава( зависи от възрастта на детето) около 130лв. + 40лв. детски, ако няма други доходи( напр. издръжка, рента и т.н.) Така че, що се отнася до сумата, абсолютно вярна е!
  • 14 Гражданин

    51 19 Отговор
    Типично по гербераски, аз вярвам на момчето не на герберските мошенници! Тя така ще каже, няма да си признае разбира се.
  • 15 Да ти кажа

    42 9 Отговор

    До коментар #10 от "Защо ли":

    Защо ли реват всички, че София вече е Големото село?...Айде юруш към големите градове, дето и чистачките не работят за минимална заплата, но като си сметнеш наема, транспорта и другите ежедневни разходи, трябва да сметнеш дали не си на минус и работиш само за трудов стаж. Коментарът го пиша по принцип, а не за конкретния случай.
  • 16 епа да

    32 8 Отговор

    До коментар #1 от "Гост":

    Това даже е много, робовладелците в булгаристан търсят начин да намалят заплащането на труда.
  • 17 почитател

    45 11 Отговор
    По принцип при това управление пари има за самолети , за коледни надбавки за "Уважаемите" депутати,................ за всичко от което може безнаказно да се краде, но за медицинските сестри, пенсионерите, хората в неравностойно положение НЯМА!!!
    Защо така Господа УПРАВЛАВАЩИ????
  • 18 нов

    22 1 Отговор

    До коментар #10 от "Защо ли":

    За твоя информация навсякъде - дори и в София се отпускат помощи за отопление ако отговаряш естествено на изискването за такава помощ!!!
    А съм сигурен ,че всеки имащ право на помощ за отопление не би се възползвал от нея / освен естествено малцинствата /ако може да промени статуса си!!!
  • 19 DDT

    34 7 Отговор
    и навремето човека проби с простотия, и сега като гледам не е мръднал много в развитието си. ЕСТЕСТВЕНО, че ще се пази мястото на тоя, дето гласува за сегашните ! Нали ??? Обаче на Данчо акъла му е сигурно по-малко и от на кокошките, за които става дума в песента му (царство им небесно, нали са заклани....!) И не е съобразил. Дали е редно така да се подреждат нещата в живота на човек е друг въпрос. Ама като ЗНАЕШ - играеш по свирката на началниците. Иначе, ей го де е резултата - на улицата. А да не дава оня отгоре да лъже и да хули, пък да не подхваща работа - грях му на душата ! Не стига, че тъп като галош..хора с висши няколко броя и ЖЕЛАНИЕ за работа са на улицата, селската претенция подбира какво иска и дали изобщо иска да работи. Да си седи в мазето и да измисли нещо ново да вкара в репертоара.
  • 20 Цъфнал гербер

    29 12 Отговор
    Който не е гласувал за нас е против нас. Опичайте си акъла.
  • 21 мързеливец

    39 8 Отговор

    До коментар #12 от "преход":

    1.5 милиона мързеливци?!? Не приятелю, не бъркай работещите бедни с мързеливите! Помощ трябва да получават само хората с увреждания и възрастните хора! На 35г реве за помощи

    Коментиран от #23, #29, #35

  • 22 Айде стига плюхте бе

    36 16 Отговор
    Все някой ви е виновен, все някой ви лъже, все някой ви краде, що стои на село този идиот, що не работи работа, която иска , и която сам си е намерил, ами " чака на този, или онзи да у даде работа и пари ", за да може после да обвинява и да се оплаква. Що седи на село и дреме, да отиде в някой град , да се яви на конкурс за работа, да го спечели, да работи и тогава ще яде. Айде стига с вашите вопли и вечни обвинения. На 70 г съм и до ден днешен не съм получавал никога помощи от никакъв характер, ербап съм бил да работя на по две и три места и да си издържам семейството, никога не сме гладували. Не приемам и не мога да разбера хора-идиоти, дето чакат и хленчат, ама и да обвиняват вече ми идва много повече. Айде не ни занимавайте повече с отрепките на света. Дайте им въдица и ги научете да ловят риба, ФАКТИ, не търсете под вола теле, и не се заигравайте с политическата карта, дявол да ви вземе. На мене вече ми писна!
  • 23 Браво

    14 9 Отговор

    До коментар #21 от "мързеливец":

    Точно казано1
  • 24 Bossman

    28 19 Отговор
    Кметицата трябва незабавно да си подаде оставката.Това не е кмет а диктатор

    Коментиран от #26, #39

  • 25 До автора

    27 11 Отговор
    Публикувано във факти.бг: "България е една страна, която в абсолютна пълнота олицетворява несправедливостта като житейски факт."
    Авторе на този пасквил, вземи си думите обратно. На 35 трябва камъка да стискаш и вода да пиеш, не да хленчиш за подаяния. Не обвинявай държава, политика, съдбата, а родителите на този човек, че не са го светнали на елементарни човешки умения за оцеляване и работене. Не стига, че работещите носят на гърба си такива индивиди, ами трябва и да им влизаме във фалшивото положение.
  • 26 Кмет оставка дебилкмет

    20 10 Отговор

    До коментар #24 от "Bossman":

    Тя кметицата и да му бърше г-за, ако питаш мене. Че и да му бута от време на време, ако искаш. Боже, компютризацията я имах за върхово технологично постижение на човечеството, не очаквах, че пред компютрите и телефоните ще се нароят толкова дебили.
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Защо

    6 1 Отговор
    Защо ми изтрихте коментара , бе, щото казах истината ли?

    Коментиран от #32

  • 29 преход

    12 2 Отговор

    До коментар #21 от "мързеливец":

    Къде в коментара ми има "работещи бедни" и "мързеливци" ? Отбелязвам само приблизителния брой на закъсалите индивиди.

    Коментиран от #36

  • 30 няма страшно

    29 11 Отговор
    тези дето нямат милост за Данчо и такива като него, хора притиснати от безработица и другите болести на обществото ни, им пожелавам да стигнат на неговото, и те да се молят за тези 54 лева, 14 дни да ги изработват, после 20 дни да ги чакат да дойдат на сметката, и да треперят след това над тях, докато ги дават с мъка за фалшив хляб, и фалшиво разводнено кисело мляко, и да нямат други доходи, след това отново да ги попитам какво мислят за този случай
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 аааа

    4 2 Отговор

    До коментар #28 от "Защо":

    а не бе .. що мислиш..
  • 33 мракобесие

    21 3 Отговор
    Публикувано във факти.бг: България е една страна, която в абсолютна пълнота олицетворява несправедливостта като житейски факт. - Ето това е пълната характеристика на "демокрацията" ни!
  • 34 никой

    20 6 Отговор
    Разбира се кметицата няма да си признае, че се е правела на местния феодал. Да не би да очаквате, да си каже, че го е изгонила. А че момчето е особено, е пределно ясно, но и на особените трябва да им се даде възможност да извършват някакви дейности.
    Пък за 54-те лева помощ трябва да има някакво решение и новият министър да се задейства, а не да пасува като Б. Петков. Защото Б. Петков за много неща си пасуваше и не вземаше никакви мерки с години, макар много да го хвалите по медиите. Да не споменавам месечната подкрепа за хората с 50-70% ТЕЛК в размер на 24 лв. А догодина ще станат около 26 лв.
  • 35 Ей цървул мързелив

    6 6 Отговор

    До коментар #21 от "мързеливец":

    има възрастни хора получаващи пенсия повече от някой на работа,а помощи се отпускат на хората в неравностойно положение. На инвалидите се отпускат инвалидни добавки и помощи отделно на тези,които са в неравностойно положение.
  • 36 Не се възмущавай

    12 4 Отговор

    До коментар #29 от "преход":

    някои освен мързеливи са и неграмотни и не могат да прочетат и осмислят едновременно с това какво им каозваш/пишеш/. Иначе за коментарите са първи.
  • 37 Слави Стоянов

    17 1 Отговор
    Господ да пази България...

    Коментиран от #51

  • 38 Общинар

    19 2 Отговор
    Нищо ново. Масово срещано по селата, особено тези с под 500 жители. Всеки път, когато имам възможност, припомням идеята на проф. Константинов: Гласуването приключва. Секционната комисия товари пълната урна на автомобила и я предава в ОБЩИНСКИ ПРЕБРОИТЕЛЕН ЦЕНТЪР, където урната се отваря и бюлетините се изсипват в бункер. И така - бюлетините от всички урни. И тогава започва броенето. И да видим тогава кметовете и партийните босове как ще познаят кой за кого е гласувал! Да, ама на Законодателя това изглежда не му изнася...
  • 39 Борис

    12 13 Отговор

    До коментар #24 от "Bossman":

    Кметицата да не е завеждащ психодиспансер. Всяко село си има по един луд. Явно този е местната забележиталност. Такива като него са алогични и тая статия губи смисъл. Ако иска някой да се прави на дядо Коледа, да му изпрати нещо. Аз не бих го насърчавал. Към Коледа във "Факти" ще се появяват все повече такива статии, понеже няма нормални новини.
  • 40 Майстора

    19 7 Отговор
    Идете във варненското село Ботево и питайте за Величко, Веско Парушев ,Веска Сърбинска, Станимир и сестра му, Митко Смока, Ерол. Всички те са социално слаби ,но пък са силни в пиенето. И ние , които работим и то на две места им плащаме помощи , защото журналята ги оплакват.
  • 41 kral

    19 5 Отговор
    от 6 кокошки едната я сложили кметица
  • 42 ПЕНКО

    10 11 Отговор
    ПУТЬО , НА 1000 МУСТА В БЪЛГАРИЯ ТЪРСЯТ -35 ГОДИШЕН МЪЖ ДА РАБОТИ СРЕЩУ ЗАПЛАТА- КАТО РАБОТНИК !!! ПУКНИ- БЕЗ ПОМОЩИ ОТ ТРУДОВИТЕ ХОРА !!!!
  • 43 Потърпевшия

    15 5 Отговор
    Уважаеми читатели не мислете че много ме мързи да работя 1имам майка която не се интересува за мен никога Ас търся справедливост не може на хора които получават помощи и си седят в къщи и всеки месец да се дърпат от Банкомата на всяко 16число А на Социални грижи да не си мърдат задниците и нищо не правят.искам да ви споделя че социални грижи Димитровград и Симионов град ужасно крадът и пребитата пари от държавата но никой от софиянци не им пука какво става в юж.Балгария сабодете се хора не може все ГЕРБ да казва всичко и не се сърдя на хората които пишат лошо за мен ас не съм лош човек а добър и справедлив към всички но няма да оставя Иванка Делчева на мира живея цели 11г в с.Свирково и от тук на татък ако малко нещо направи не както трябва ще я пиша по всички медии преди 2м отпуснаха 6000лв за поправка на наши улици в Село а елате вище че всички улици ас Асвалтирани с Асвалтова кал потънали сме от кал и каде отидоха 6000лв отидоха в Джоба на Иванка Делчева и още Двама човека за това че стана коромпиран кмет които даваше пари за глас Тя Симионовгратската кметица Меглена Рангелова и Димчо Стоянов те купиха нелигално гласове и така стана кмет на с.Свирково но питан се редно ли е Пенсионер човек да слагат в едно от най големите села като с.Свирково да оправлява нащо четалище Христо Ботев.За това хора Ас няма да спре да не пиша за с Свирково и Симеоновград.Благодаря на всички четатели от мен Йордан

    Коментиран от #45, #47, #52, #64, #65

  • 44 Леля Цецка

    11 12 Отговор
    Трябва ли на всеки идиот да се обръща внимание. Изявява се като медийна звезда...пози боже сляпо да прогледа.
  • 45 Чичо Гошо

    15 7 Отговор

    До коментар #43 от "Потърпевшия":

    Данчо, а мислиш ли да вложиш малко енергия и да си потърсиш работа? Дали осъзна, че с 6 кокошки ти се подиграват или съжаляват? Здрав си, прав си, мъж на 35. Взимай се в ръце. И се пише "аз". Но за да можеш да говориш: аз, аз,аз....мнооого трябва да се потрудиш. Успех ти желая. Замисли се.
  • 46 дедо ви

    15 11 Отговор
    Защо млад, здрав мъж, чака помощи? Много ясно- защото го мързи! Да се спрат всички безумни помощи! Всяка фирма търси работници!
  • 47 дедо ви

    12 11 Отговор

    До коментар #43 от "Потърпевшия":

    Я го вижте- търтея! Две думи не може да напише без грешка, ама има смартфон. Сигурно няма и един работен ден през живота си!
  • 48 Трифон Славеев

    11 5 Отговор
    Къде си бе Слави, правиш партия да спасиш България, а един човек дето ти дигна рейтинга не може да спасиш! Вземи го в екипа си, момчето е талантливо! Спаси го, поне него!
  • 49 Постулат

    11 4 Отговор
    На герберасти, особено на гербави кметове, грам не вярвам. Гербераст=мошеник и крадец.
  • 50 видинлиика

    3 2 Отговор
    Кметицата казва едно, човечеца друго, иди разбери коя е истината ,в такъв случай народа казва" коя е истината, само Бог знае и стари баби".
  • 51 citizen

    7 3 Отговор

    До коментар #37 от "Слави Стоянов":

    Ако Господ пазеше България, популацията в нея нямаше да живее като полу-животни.
  • 52 КозЗа Ноздра

    9 5 Отговор

    До коментар #43 от "Потърпевшия":

    Честно казано, отдавна не бях чел коментар с толкова много правописни грешки... Ужас си, Даче...
  • 53 Hiksa

    4 1 Отговор
    Оставете момчето на мира. Всеки е можело да се роди на г.за на географията.
  • 54 град козлодуй

    5 1 Отговор
    гарантирано от герб
  • 55 град козлодуй

    5 1 Отговор
    гарантирано от герб
  • 56 Шаран БГ

    2 1 Отговор
    Не вземам страна по случая ! Но той ми дава повод да кажа следното: В цялата страна, в малките населени места / под 1000-1500 души/, независимо избираеми ли са местните властници или назначавани , се извършват купища нередности и безобразия с т.н. социални помощи. Раздаването на "помощи за бедните" на много места е избирателно и най-важното безконтролно. Ако има контрол от съответната Община, той се спира пред тубичката с вино и някой-друг килограм свински шол !
  • 57 Миньор

    4 1 Отговор
    Чувам че до, три години ММИ ги затварят!
    Целия Старозагорски регион и част от Хасковско къде ще отиде ?
    Правилно в чужбина !
    В регионите остават само роМи да оглозгат остатъка от постройки жИлязИ и тнн .....
  • 58 ivo

    3 2 Отговор
    Така е ,мили сънародници,срещу силните на деня не може обикновения човек да се мери с тях.Влязъл ли си им в полезрението и не им ли "играеш по свирката" ще намерят всевъзможни начини да вгорчът живота на човека.Случаят с г-н Йордан Арнаудов е още едно доказателство,за този гаден закон от "ЗАКОНА на МЪРФИ"(закон за всеобщата гадост),че станеш ли неудобен вече си аутсайдер и всичко почва да върви на зле и по-зле.Дано човекът се оправи с положението ,в което се е докарал.
  • 59 Гошо маистора

    3 2 Отговор
    Да било работил за да получава каквиоиска работа ще получава Той е един прост идиот от едно просто село но едно копиле тои слуша други хора така ще е каквото иска ще работи като не искаш няма работиш
  • 60 Кококоо

    2 2 Отговор
    От сякаде годен -некаде не приет защото е голям поет вън от село калпав идиот
  • 61 Игнатчо56

    4 2 Отговор
    Вижте хора спрете да дъвчете тази кметица тази жена за два месеца дори и със собствени средства и труд съжеви селото отидете и се уверете сами 16години само кражби от страна на стария кмет.Този Йордан е един нехранимайко какво иска той да му се моли цяло село ли?Или както до сега да му се водят надници за социалното а той си ходи на лозята.Не става така който пиши негативните постове за кметицата да отиде и да се увери сам на жената и се пишат съобщения с убиди даже и много го търпи.Все пак тя е кмет и трябва да я уважават не вярвам че е закъсала за тези 54лв има много свидетели от селото които могат да кажат какъв човек е тоз Йордан и да си дойдем на думата че нее редно пет човека да работят само той не и да получава пари.Нека му се даде урок и да си получи заслуженото ,а тормоза на кметицата си остава за сметка нейна.
  • 62 Dan40

    4 2 Отговор
    Браво на тази кметица.Сига сме ги хранили тез боклуци.Изгонен от хиляда места и натресен в това село.НЕ го търпете хора и медиите защо му одисват на акъла пак гледа да изкопчи този шут някой лев.Явно на някой му е удобен от това село да бута навсякъде а той да гледа сеир.Жената си е справедлива и така трябва да бъде.Който не работи не трябва да яде.Нека тез които му давът акъл да ходи из медиите да ръси глупости те да му платят.
  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Бобчо

    4 2 Отговор

    До коментар #43 от "Потърпевшия":

    Срамота че се правиш на жалък тези дето ти дават акъл ти гледат сеира и ти нали си прост мислиш че пак ще станеш звезда медийна а търсиш помощи не ти отива на годините отиди в чужбина да изкарваш като нямаш .Там да ти скъсат задника от работа, а не както в с.Свирково да ти го скъсат от друго
  • 65 Потърпевшия

    4 2 Отговор

    До коментар #43 от "Потърпевшия":

    Срамота че се правиш на жалък тези дето ти дават акъл ти гледат сеира и ти нали си прост мислиш че пак ще станеш звезда медийна а търсиш помощи не ти отива на годините отиди в чужбина да изкарваш като нямаш .Там да ти скъсат задника от работа, а не както в с.Свирково да ти го скъсат от друго
  • 66 Токо

    1 1 Отговор
    Ох Данчо много си далеч от истината. Питам те кой си ти да държиш сметка на кметицата на това село?Защо тези които те карат да пишеш тез глупости не се изправят открито и да кажат че ги боли че изтърваха шестнадесетгодишния сладък кокал.Тяхнота полужение е оправено, а ти ще си останеш един гултак.И какъв пенсионер ще назначават във вашето читалище да не би да искаш теб да назначът?Та ти освен да срамиш песента Шест кокошки друго нищо не знаеш.Чудя се дали и азбуката знаеш.Момче престани да чакаш на незаслужени помощи ,а отиди да работиш в тец да видиш какво е работа.
  • 67 Токо

    2 1 Отговор
    Ох Данчо много си далеч от истината. Питам те кой си ти да държиш сметка на кметицата на това село?Защо тези които те карат да пишеш тез глупости не се изправят открито и да кажат че ги боли че изтърваха шестнадесетгодишния сладък кокал.Тяхнота полужение е оправено, а ти ще си останеш един гултак.И какъв пенсионер ще назначават във вашето читалище да не би да искаш теб да назначът?Та ти освен да срамиш песента Шест кокошки друго нищо не знаеш.Чудя се дали и азбуката знаеш.Момче престани да чакаш на незаслужени помощи ,а отиди да работиш в тец да видиш какво е работа.
  • 68 Yordan

    2 1 Отговор

    До коментар #7 от "бай Симо":

    Бай Симо като не знаеш какви са нещата не се бъркай там където не това работата и си гледай работата на такива коментари не обръщам вобще внимание за това има слово кой каквото иска това може да казва и пиши че си от ГЕРБ значе си просто тъп и то много но здрав да си и бъди такъв какъвто си
  • 69 Йордан

    1 1 Отговор
    Личмно ас ще се постарая да разкрия цялата далавера на Кметицата и Димчо Стоянов+Милена Рангелова кмета на Симионовград
  • 70 Йордан

    1 1 Отговор
    Личмно ас ще се постарая да разкрия цялата далавера на Кметицата и Димчо Стоянов+Милена Рангелова кмета на Симионовград
  • 71 Ŭорgαн Арнαуgоϐ

    2 2 Отговор
    Ɯесm kоkоɯku сꭌм ʒαkʌαʌα,
    Руŭно ϐuно сꭌм нαʌяʌα.
    Яʌα ʌƚoδе gоϐечерα!
    Ɯ̢е mе чαkαм нα nенgж̍ерα.

    Нямα мαмα, нямα mαmе,
    Нямα kоŭ gα нu се kαрα.
    Яʌα ʌƚoδе gо ϐечерα!
    Ɯ̢е mе чαkαм нα nенgж̍ерα.

    J͠͏̛αɯ̢umе сꭌм сu оnрαʌα
    Сноɯ̢u ϐечер нα kαнαʌα.
    Хем сα nрαнu, хем сα gрαнu,
    Хем ƨu нося рαʒkоnчαнu.

    Ƙрαkαmα сꭌм сu uʒmрuʌα
    Сꭌс Чuрnαнсkα kеремugα.
    Хем сα δеʌu, хем gеδеʌu,
    Хем сα сʌꭌнᶙе не ϐugеʌu.
    Яʌα ʌƚoδе gоϐечерα!
    Ɯ̢е mе чαkαм нα nенgж̍ерα.
  • 72 Danho

    2 1 Отговор
    Гледайте на 23.02.2020г. Кметицата Иванка Делчева, пред екипа на Съдебен спор. От 11:00 часа.Приятно гледане.