Last news in Fakti

10 Март, 2020 11:50 15 548 37

Шефът на "Национална полиция" купил имот на занижена цена?

  • христо терзийски-
  • харис кунтурис

Замесено е името на кипърския предприемач Харис Кунтурис

Шефът на "Национална полиция" купил имот на занижена цена? - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ огласява журналистически разследвания от различни медии, защото подкрепя свободата на словото.

Кипърският предприемач Харис Кунтурис, станал известен с това, че източва банки, забърка в схемите си и шефа на Главна дирекция „Национална полиция“ /ГДНП/ – Христо Терзийски.

Преди няколко месеца пресата в Брюксел беше заинтригувана от факта, че на територията на България кипърецът Кунтурис е оставен свободно да източва банки, като вместо да строи жилищата, за които е взел парите, прехвърля милиони левове на самият себе си или на свои дружества. Така той докара до фалит свои фирми и остави стотици български семейства без жилища на улицата.

До настоящия момент Прокуратурата и Полицията в България не са предприели никакви разследвания по случая, въпреки, че казусът стигна чак до Брюксел и проверките по случая тепърва предстоят.

Харис Кунтурис е замесен в не една и две схеми за източване на десетки милиони левове и може би има конкретни причини, поради които българските власти до този момент не са предприели нито едно разследване срещу печално известния кипърски бизнесмен.

Наскоро се появи информация, че шефът на ГДНП – Христо Терзийски е придобил част от изключително апетитен имот в Драгалевци именно от фирма на кипъреца Харис Кунтурис на скандално ниска цена.

С нотариален акт от 28.02.2019 година, висшият полицай Христо Терзийски получил 29,89 идеални части от имот с обща площ от 1673 кв. м. в най-апетитната зона на Драгалевци – или 503 квадрата за сумата от 45 евро на квадратен метър.

Имотът е с повече от чудесна локация, в близост до околовръстният път, влязъл в сила застроителен план и възможност за застрояване на многофамилни жилища.

Елементарната справка ще покаже, че подобни имоти към момента на тази сделка, са се предлагли тройна цена, от тази посочена в нотариалния акт на висшия полицай.

Интересно е, че шефът на ГДНП е придобил имота от дружество с управител Харис Кунтурис, в което собственици са други юридически лица на кипъреца.

Именно едно от тях – „Юроскай“ ООД е получило огромна сума пари – стотици хиляди левове, източени от „Байсел Риъл Естейт Ейджънт“ ООД.

Тези пари Харис Кунтурис ги прехвърля под формата на заеми на „Юроскай“ ООД, които никога не се връщат. Явно именно с тези средства, предназначени за строителство на жилища на българи, Харис си купува имоти, които после продава на невиждано ниски цени на висши полицаи в системата на МВР.

Въпросът как и защо кипърецът Кунтурис успява да остане чист вече започва да получава своите отговори.

Докато най-висшите полицаи в системата на МВР – като началникът на ГДНП Христо Терзийски получават имоти на цени далеч по-ниски от пазарните, България ще осигурява чудесна среда за схемите, извършвани от Харис Кунтурис.

Шефът на "Национална полиция" купил имот на занижена цена?

Бел. ред. Редакцията на afera.bg твърди, че разполага с всички нотариални актове.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 39 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пижо

    67 3 Отговор
    Браво!
  • 2 Буко Баламата

    71 2 Отговор
    А ама добро утро.
  • 3 Гешев

    64 3 Отговор
    Аз не съм самосезиран.Още пиша срс-та на Божков.
  • 4 Долу шайката

    85 2 Отговор
    Когото и да хванат от шайката, ще му лъсне задника. Но са спокойни, знаят, че каскета ги пази. Докога?
  • 5 Бойко Боклука

    71 4 Отговор
    Гешев е радост! Само да не пипа къщата ми в Барселона, там са любовницата и детето ми!

    Коментиран от #27

  • 6 Данъкоплатец

    77 2 Отговор
    Остана ли някой с морал в управлението на тази държава.

    Коментиран от #8, #25

  • 7 ТТТТ

    52 1 Отговор
    Христо Терзийски една от десните ръце на Борисов, как да не се чувства недосегаем! Ще си въртят далаверите с Борисов и не им дреме !
  • 8 слаботоков

    55 1 Отговор

    До коментар #6 от "Данъкоплатец":

    Какъв морал бе? Ти си правиш майтап!? Всичките до един са КОРУМПЕТА!
  • 9 959

    48 2 Отговор
    Леле леле ега си и държавата тия главанаци унищожиха всичко
  • 10 Къде

    40 1 Отговор
    Е Гешев? Или и той си е купил евтин имот?
  • 11 Сийка

    38 2 Отговор
    Прокуатурата преседва само враговете на Пеевскии Борисов.
  • 12 Офшорка кипър

    37 1 Отговор
    Дали къщата в барцелона не минава през неговата офшорка ,като свински черва са

    Коментиран от #28

  • 13 pomak

    2 7 Отговор
    vseki moje poltsay ne i sim siguren,ce ima provokator lijets.....
  • 14 стара народна

    35 1 Отговор
    Поговорка казва:рибката се вмирисва от главицата.А в нашия български случай,тя е доста мазна и лъзгава.Вядаха се и насита немат.
  • 15 Гледна точка

    5 26 Отговор
    Няма такъв термин занижени цени един имот струва толкова колкото дават за него. Като е висш полицай трябва да стои и да гледа как другите купуват. За какво ходи на работа като не може 500кв.м земя да си купи. Значи ако намерим изгодна зделка трябва да не я усъществим защото някой може да му се види че е на занижена цена.
  • 16 Гледна точка

    12 1 Отговор
    Сделка
  • 17 Пилот на МиГ 23 имал среща с НЛО 83 г

    4 7 Отговор
    Този път комунизмът наистина си отива! Бъдете нащрек пазете се и ценете парите си, но не много защото това е равносилно на смърт! Европа, Русия, Китай, Америка вървят към комунизъм, не тръгвайте след тях!
  • 18 Купи си в Барселона бе

    12 2 Отговор
    Ех герберски неволи!Като не знае къде на купува.

    Коментиран от #29

  • 19 Бездомник

    23 1 Отговор
    Пълно разследване за " ПОЛИЦАЯТ" дали случайно ве се занимава с корупция и дали случайно останалите пари не са дадени на ръка без да са декларирани в НАП.
    В случай , че се окаже че полицайчето се занимава с корупция - СМЪРТНА ПРИСЪДА С ПЪЛНА КОНФИСКАЦИЯ НА ИМУЩЕСТВОТО КОЕТО ПРИТЕЖАВА И НА НЕГОВОТО СЕМЕЙСТВО. Поради далаверите на ПОЛИЦИЯ, ПРАВОСЪДИЕ И ПОЛИТИЦИ НИЕ СМЕ НАЙ-БЕДНИТЕ В ЕС.
  • 20 Шефьор

    16 2 Отговор
    Най-интересното е от къде Христо Терзийски има кинти да плати 44270,21лв. при заплатите в МВР. Сигурно маже филии с мас и бере киселец в гората 12 месеца в годината. А, този субект има ли семейство, ходи ли на почивка, къде ходи? Все въпроси на които лесно се дава отговор: КОРУПЦИЯ!!!!
  • 21 Шефьор

    20 1 Отговор
    Странна работа, как всички от МВР, К-онпито, НСС, се докопват до такива имоти. Нещо като Цецка Цачева, ходил из Драгалевци и видял имота, говорил си с продавача и само за него, щото е пич на тая цена. Хайде, сега да видим, де що го пратят в Испания ли, в Португалия ли?

    Коментиран от #30

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Шефьор

    11 1 Отговор
    Умно гледа, а как ли говори инженера!?
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 гост

    15 3 Отговор

    До коментар #6 от "Данъкоплатец":

    В управлението се ходи само ако нямаш морал и търсиш корупцията, не се ходи заради идеали, служба на обществото и др. Виж политиците в други ЕС държави, виж и нашите. Там са интелигентни хора, образовани, млади политици, управленски умения и др, говорят книжовен и богат език. У нас се обякли в костюми пожарникари, физкултурници и текезесарски говеда, сумтят и мучат, псуват и фъфлят, човек от народа, а то просто та се пука. В Германия взимат много по-ниски заплати спрямо минималната, имат субсидия 10 пъти по-ниска от нашата и при един малък гаф или стари схеми отреди години се подава оставка и се маха човека. А тук? Каквото и да се прави, колкото и да е очевидна кражбата, щом имаш човек да те пази няма морал, етика, отговорност, чест, достойнство, нищо, само парата.
  • 26 Пацо терасата

    11 1 Отговор
    Е па тъй е. Но без асансьор
  • 27 Ново

    9 1 Отговор

    До коментар #5 от "Бойко Боклука":

    Дане пипа и генералите докъто не унищожат документите те тези ахмаци може и друго да направят единия боклук се ожени за любовницата и си остави децата
  • 28 Банка

    4 6 Отговор

    До коментар #12 от "Офшорка кипър":

    Къщите минават през офшорките на Елена иончева там бсп не дава бизниса на никои
  • 29 Собственик

    8 3 Отговор

    До коментар #18 от "Купи си в Барселона бе":

    Като не участват в приватезацията като комунистите ще ходят по чужди земи бсп си ограби народа сега са спокоини защо не говорят за национализация на предприятията и болниците
  • 30 Пътник

    6 6 Отговор

    До коментар #21 от "Шефьор":

    А цум кои го купи а фармахим и много други кои ги купи питаи бсп то
  • 31 Илиян АЙОТОВа

    6 4 Отговор
    Нинова, за колко пари зема сградата на Калоян.
  • 32 Анархо синдикалист

    2 4 Отговор
    Активността на комуносоциалистите расте с приближаването на уикенда.
    Леко,че ще си скъсате вратните жили от напъване за 20лева на ден.
    Носете си маските срещу COVID19,
  • 33 Дядото

    8 1 Отговор
    Абе...смея се с глас вече...и се чудя докога шепа алчни ТЪПУНГЕРИ ще обират до шушка бачкащия на две места СТРАХЛИВ и затова мизерен българин!!! Ако всеки от нас излезе на площада с камъни и пръти озверял от сиромашия и несправедливост ... сигурен съм че точно за месец...ще сме : по здрави, по богати, по горди, по сигурни, по щастливи...!!!!
  • 34 999

    3 1 Отговор
    Който си го може, пак ще може.Има и можещи хора.
  • 35 евгени суванджиев

    5 1 Отговор
    О

    С
    Т И В КАФЕЗА-НА ТОПЛО С ЦЕЦО АПАРТАМЕНТА
    А
    В
    К
    А
  • 36 кво очаквате

    5 1 Отговор
    милицшонерска мафия за щитавано от каскети и червени роби?
  • 37 българин

    4 1 Отговор
    КЪДЕ ГО ГЕШЕВ ТУКА СИГОРНО ТЪРСИ КОЙ ОТКРАДНА ДВЕТЕ КОКОШКИ НА ДЯДОТО