Last news in Fakti

11 Април, 2021 08:01 10 238 13

Политик от "Атака" и областен управител на София осребрява: Концесия за плаж "Къмпинг Веселие"

  • николай пехливанов-
  • грийн лайф

Нов концесионер в Созопол

Политик от "Атака" и областен управител на София осребрява: Концесия за плаж "Къмпинг Веселие"  - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ огласява журналистически разследвания от различни медии, защото подкрепя свободата на словото.

Фирма на областния управител на София Николай Пехливанов взима на концесия плаж "Къмпинг Веселие" в Созопол. Това реши правителството на заседанието си в сряда.

"Блек Сий Бийч" ЕООД е определена за концесионер на морския плаж за срок от 15 години, отбеляза Mediapool. През последните години компанията беше наемател на плажната ивица. До 2012 г. къмпингът пък се управляваше от фамилия Баневи, но им беше отнет още по времето на първото правителство на Бойко Борисов. Николай и Евгения Баневи бяха обвинени в пране на пари, данъчни престъпления и присвояване от прокуратурата.

Концесионерът се задължава за целия срок на договора за концесия чадър и шезлонг на плажа да струват не повече от 10 лв. всеки.

Годишното концесионно възнаграждение за първата година от срока на концесията е в размер на 27 818.87 лв. без ДДС., а след това ще се плаща съгласно приетата от Министерския съвет Методика за определяне на минималния размер на концесионното възнаграждение за морските плажове и предложения от концесионера размер на роялти от 7.70 на сто без ДДС, е посочено в съобщението.

"Блек Сий Бийч" обещава да инвестира 123 660 лв. за подобряване на достъпа до плажа.

"Къмпинг Веселие" се намира на 5 км южно от Созопол и e в непосредствена близост до къмпинг "Смокиня". Активната площ на плажната ивица е в размер на 9003 кв.м, като от нея са изключени каменистият терен от 604 кв.м и площта на установените сиви и бели пясъчни дюни в размер на 8909 кв.м. Дължината на бреговата ивица е 357 метра.

Краен собственик на "Блек Сий Бийч" е Николай Пехливанов, показва справка в Търговския регистър. В близост до плажната ивица в Созопол се намира неговият затворен ваканционен комплекс "Грийн Лайф Ризорт".

Пехливанов основава строително-инвестиционната си компания "Грийн Лайф" през 2004 г. Чрез нея той реализира повече от 20 ваканционни проекта в районите на Созопол, Пампорово и Банско. Строи жилищни сгради и в София.

Областният управител на столицата е роден в Бургас, където завършва Природо-математическата гимназия. Дипломира се като инженер по промишлено и гражданско строителство от Университета по архитектура, строителство и геодезия в София.

Влиза в политиката през 2009 г., като става депутат в 41-ото Народно събрание с листата на "Атака".

На местните избори през 2015 г. е избран за общински съветник в Столичния общински съвет и зае поста заместник-председател на СОС.

Две години по-късно - през май 2017, г. е назначен за областен управител на София от премиера Бойко Борисов.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 14 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 днес така...утре...

    51 3 Отговор
    Е БРАВО!!
  • 2 BigBulgarianBoss

    66 2 Отговор
    Негодник
  • 3 30 г стигат

    55 5 Отговор
    На атакувахте ли се !
  • 4 Ами

    55 3 Отговор
    да се връща от 'дето е дошъл , а той се настанил на народна хранилка в София и цица от където може наглеца !
  • 5 пак

    45 3 Отговор
    Боко раздава баницата срещу %
  • 6 Следва да

    10 22 Отговор
    покажете документа,според който областният управител е едноличен собственик на капитала на Блек сий бийч. Останалото са лъжи и клевети.
  • 7 хах

    39 3 Отговор
    Още един марешки взел плаж за да работи на загуба.
  • 8 Юруш

    38 3 Отговор
    бАтака нали бяха против концесиите, няколко техни негодника станаха областни управители и не след дълго по-големи гербаджии от гербавите.
  • 9 Виждате ли, мили хора,

    40 1 Отговор
    Партиите, техните имена и знамена, нямат никакво значение! Вътре винаги ще бъдат едни и същи наглеци, обединени от единствената истинска идеология - да лапат! А ние, будалите отвън, уж ги избираме и вечно сме излъгани и гладни!
  • 10 qwerty

    13 2 Отговор
    тия от община созопол толкова ли нямат 150К за капиталови разходи, че да вземат плажа??? или общинското трудно дава на частното
  • 11 не се нядохте

    40 1 Отговор
    Раздават държавното като бащиния тези крадци и лъжци. За 15 г. го давали.А българина да ходи на плаж на село като не може да си позволи да плаща за достъп. На собственото си Черноморие да не можем да ходим, щото един крадец е решил да раздава. Следствие, съд, затвор и конфискация на мошенниците.
  • 12 ЖлъченМЕХУР

    18 2 Отговор
    А ще пусне ли бат Бойчо и хората от шайката , наречена хунта , да се пекат безплатн0 на тоз пусти плаж ?
  • 13 Извини се,бе

    0 0 Отговор
    Волен е герой,Чуколов и той.