Last news in Fakti

27 Октомври, 2022 11:41 3 221 5

Установиха конфликт на интереси при шефа на "Слънчев бряг" АД (СНИМКА)

  • златко димитров-
  • конфликт-
  • интереси-
  • слънчев бряг

Той е заемал двете длъжности – изпълнителен директор и общински съветник, по едно и също време, за период от около 28 месеца

ФАКТИ огласява журналистически разследвания от различни медии, защото подкрепя свободата на словото.

Април месец, тази година, ОЗБГ получава информация от гражданин за предполагаем конфликт на интереси, свързан с лицето Златко Димитров, който е изпълнителен директор на „Слънчев бряг“ АД.

Май месец подаваме сигнал до КПКОНПИ да бъде извършена проверка по няколко точки. Текстът на сигнала е следният:

„Видно от Търговския регистър Златко Димитров е изпълнителен директор на „Слънчев бряг“ АД /ЕИК 812020577/ от 2011 г. и е в съвета на директорите на дружеството от 2010 г. Едновременно с това същият е и общински съветник в Общински съвет-Несебър от октомври 2019 година до 14 март 2022 година, когато подава оставка. Тоест, той е заемал двете длъжности – изпълнителен директор и общински съветник, по едно и също време, за период от около 28 месеца.

1. По закон има ли право лицето Златко Димитров да бъде едновременно член на съвета на директорите, в това число изпълнителен директор, и общински съветник.
2. Попълнил ли е ежегодните декларации пред КПКОНПИ, които са за конфликт на интереси и отразеното в тях отговаря ли на истината, тоест декларациите му с вярно или с невярно съдържание са.
3. Комисията по „Закона за установяване на конфликт на интереси“ към Общински съвет-Несебър запозната ли е, че лицето Здравко Димитров е заемал две длъжности едновременно. Ако има закононарушение по точка 1 от настоящия сигнал, то тази Комисия какви мерки е предприела, а ако не е предприела мерки – защо не го е направила.
4. По време на мандата си като общински съветник в Общински съвет-Несебър лицето Златко Димитров, когато са били гласувани решения, свързани със Слънчев бряг, взимал ли е участие в обсъждането и гласуването им. Ако е взимал участие, това представлява ли конфликт на интереси или друго закононарушение.
5. Когато Златко Димитров е бил назначен като изпълнителен директор, той е декларирал обстоятелства, които след това се променят. Златко Димитров уведомил ли е Общото събрание на акционерите за промяната в обстоятелствата.
6. При встъпването си в длъжност като общински съветник в Общински съвет-Несебър, лицето Златко Димитров подал ли е декларация пред Общинската избирателна комисия-Несебър, че отговаря на особените изисквания на закона да бъде общински съветник. Ако е подал – същата с вярно или с невярно съдържание е.
7. Лицето Златко Димитров, като представител на държавата в съвета на директорите на „Слънчев бряг“ АД, получавал ли е заплата като изпълнителен директор. Ако е получавал, то той в противоречие ли е с чл. 34, ал. 7 от ЗМСМА.“

Днес получихме писмо от КПКОНПИ за резултата от извършената проверка.

Когато институциите имат желание за работа, резултатите са налице! Това е поредната победа за ОЗБГ и за българския народ срещу организираното задкулисие. ОЗБГ благодари на всички съмишленици, които оказват подкрепа на Организацията както в този, така и по други казуси.

Установиха конфликт на интереси при шефа на "Слънчев бряг" АД (СНИМКА)


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мутриии

    8 1 Отговор
    мафия
  • 2 Там

    10 1 Отговор
    са все такива , кой от кой по - алчен и готов за арест !
  • 3 Там има

    9 2 Отговор
    един много лош комуняга на хотел шипка дето гледа гостите по колко ядът и пият да не го фалират
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 йокин

    1 0 Отговор
    Ми нали е ХУБАВО,ДА СЕ РАБОТИ,на 2,места.Що тормозите,чиляка.