Last news in Fakti

2 Юли, 2014 17:29 2 733 4

Невероятно! Гришо разби шампиона на „Уимбълдън“

  • григор димитров-
  • уимбълдън-
  • анди мъри

Шампионът на колене! Григор изигра невероятен мач

Невероятно! Гришо разби шампиона на „Уимбълдън“ - 1
Снимки: БТА/ AP

Григор Димитров записа невероятна победа на четвъртфиналите в най-стария тенис турнир „Уимбълдън“. Най-добрата ни ракета детронира настоящия шампион Анди Мъри с 6:1, 7:6 (4), 6:2, с което за първи път се класира за полуфинал в турнир от Големия шлем.

Хасковлията игра прекрасно и заслужено се поздрави с успеха. Гришо показа невероятно превъзходство в първия сет и го спечели с 6:1. Българският тенисист успя да пробие още второто подаване на шампиона, а до края на сета бе безапелационен. Мъри, от своя страна, допусна много непредизвикани грешки.

Във втория сет шотландецът се разигра, но Димитров отново бе на висота и спечели сета по драматичен начин.  Двамата тенисисти си размениха по няколко пробива, за да се стигне до 6:6 гейма.

Още в началото на тайбрека настоящият шампион в турнира допусна непредизвикана грешка. При 4:4 Мъри беше предизвикан да излезе на мрежата и Димитров с чудесен минаващ удар направи минипробив. Последваха две страхотни  разигравания, в които българинът показа най-висша проба класен тенис и това му донесе успеха със 7:4.

Третият сет започна равностойно, като и двамата тенисисти печелеха подаванията си. При 3:2 гейма в своя полза Гришо се възползва от двойна грешка на Мъри и стигна до важен пробив. След прекрасен сервис в следващия гейм българинът поведе с 5:2. В последвалия гейм Мъри продължи с непредизвиканите грешки, а Гришо отново бе безапелационен и спечели сета, с което и мача.

Това бе петият мач между двамата. Последният двубой от съперничеството им беше спечелен от Димитров в полуфиналите в Акапулко, където ден по-късно българинът триумфира. Мъри пък бе записал три победи преди изиграването на днешния мач.

Двубоят в Лондон се игра пред погледа на Принц Уилям и херцогинята на Кембридж Кейт Мидълтън. Филмовата звезда Хю Грант също бе на трибуните.

С победата над Мъри Димитров си осигури 440 хиляди паунда от наградния фонд. Освен това българинът спечели и 720 точки за световната ранглиста на ATP (Асоциацията на професионалните тенисисти), което означава 9-о място. На полуфиналите Гришо ще играе срещу Новак Джокович.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Слонобикотръбозъб

    1 0 Отговор
  • 2 Toko

    3 0 Отговор
    Един от малкото моменти,в които съм горд,че съм българин!!!!!!!!!
  • 3 Димитър Димитров

    1 0 Отговор
    На 6 юли 2008 г. Григор спечели "Уимбълдън". Сега финалът е на същата дата!!!Успех!!!
  • 4 Димитър Димитров

    2 0 Отговор
    ВъвУилям и Кейт горещо подкрепяха шоландеца Мъри, срещу нашето момче, но след края на мача се изправиха на крака и аплодираха Гришо!"Да биеш Мъри и след това да излезеш на среща с Шарапова - респект!",
    едно от съобщенията, с които се изпълни социалната мрежа "Туитър" след победата на българската първа ракета.