Last news in Fakti

7 Юли, 2014 13:25 908 0

Фитнес гуру обучава български инструктори

  • фитнес-
  • гуру-
  • инструктор-
  • обучение-
  • хулио папи

Най-голямото предизвикателство си остава мотивацията на хората, сподели испанецът

Изключително преживяване събра в една зала професионални инструктори и любители на фитнеса.

Хулио Папи – истинска легенда във фитнеса, предложи на всички участници невероятно шоу като ги накара да погледнат на тренировката от нов, по-различен ъгъл. Без да напускат пределите на страната ни по време на двудневен семинар българските инструктори се възползваха от невероятната възможност да получат ценен опит от световни звезди.

Хулио разгледа една от най-актуалните, полезни и особено модерни тренировъчни програми – функционалния тренинг. И теоретичните знания, и практическата част бяха пречупени през класата и харизмата на познатия в над 40 страни испанец - автор на редица книги и създател на едни от най-популярните тренировъчни методики като Power Stretch, Cardio Combat, Postural Gym, Metabolic Body Workout.

Според него функционалния тренинг подготвя тялото за всекидневните действия като подобрява здравето така,че всеки момент и всяка възраст са подходящи за започване на тренировка. Най-голямото предизвикателство обаче си остава мотивацията на хората: „Ние като инструктори трябва да променим не само тялото, но съзнанието на хората. Аз силно вярвам, че този уикенд променяме начина, по който и вие като инструктори и хората възприемат границите на своите възможности“.

Аня Глушкова бе вторият презентатор и лектор на събитието. В денят, посветен на Body&Mind, тя представи интересни съвети и упражнения на българските инструктори. Рускинята има солиден опит в художествената гимнастика, а като треньор е преминала през различни Пилатес и Йога обучения в Русия, Италия и Индия. Хулио Папи и Аня Глушкова споделиха опита си и в Йога Асана – практика, вдъхновена от първоначалните серии изправени пози в йога Айенгар. Във фокуса на практическите им съвети бе диалогът между инструктора и трениращите и начинът, по който се разпределя времето между асаните.

Аня поднесе и цялостна тренировка по пилатес – една от най-ефективните и популярни методики за последните 100 години. Тренировката бе базирана на средни по сложност упражнения, но същевременно са разгледани и алтернативни - опростени и усложнени варианти на упражненията.

Всички фитнес инструктори, взели участие в двудневния семинар, бяха отличени и със сертификати, издадени от Европейската Фитнес Асоциация и връчени лично от Хулио Папи.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА