Last news in Fakti

8 Юли, 2014 17:42 1 557 0

Звездите ми говорят (Част трета)

  • прогнози-
  • мондиал 2014-
  • световен шампион

Кой ще е новият световен шампион след краха на Испания?

Звездите ми говорят (Част трета) - 1
Снимки: БТА/ AP/ XINHUA

Световното първенство по футбол навлезе в решителната си фаза. Тази вечер ще се изиграе първият полуфинален сблъсък, докато в неделя светът ще разбере името на новия световен шампион.

Четири големи футболни сили достигнаха до тази фаза на надпреварата – домакините от Бразилия, Германия, Холандия и Аржентина. Единствено „лалетата” никога не са вдигали най-значимия футболен трофей. Ще успеят ли през тази година?

Вижте прогнозите на журналистите от спортния отдел на Факти.бг за това кой най-много заслужава златото:

Иво Стойнев

Дойде времето за решителните битки на Мондиал 2014. Логиката бе спазена и 4-те полуфиналисти са най-заслужилите отбори с най-силното представяне на световното първенство.

Третото място на 20-ти Мондиал ще бъде за домакините от Бразилия. Липсата на основни футболисти като Неймар и Тиаго Силва ще натежи в полза на Германия на полуфинала. Въпреки че показа отлична игра в защита, „селесао” не успя да убеди в качеството на нападението си. Именно  това ще е причината, поради която домакините ще се простят с мечтата за 6-а световна титла.

На финала в неделя ще се изправят съставите на Аржентина и Германия. Въпреки че Анхел ди Мария е контузен, за състава на „гаучосите” се завръща Серхио Агуеро, който ще даде още по-голяма острота на нападението. Въпреки предварителните прогнози, че Аржентина ще допуска много голове, защитниците на южноамериканците бяха преодолени само 3 пъти като всички попадения бяха допуснати в груповата фаза. В нападение геният на Меси ще реши мача с Холандия.

Новият световен шампион ще бъде Германия. Възпитаниците на Йоаким Льов показват най-добрата игра на шампионата. Логично ще е именно те да вдигнат златната купа. Присъствието им в Топ 4 на последните 5 големи футболни форума говорят за класата на тима и качественото подмладяване на тима. Бундестимът ще е пределно мотивиран за спечелването на Мондиал 2014. Уникалните качества на Нойер, Йозил, Лам, Хумелс, Кроос и Мюлер ще се окажат решаващи във финалната фаза на шампионата.

Росен Стойчев

Световното първенство вече е към края си, а в него са останали само 4 отбора. От тези отбори поне според мен симпатиите на повечето неутрални фенове обира Холандия. Винаги съм бил фен на Германия, но не мога да отрека, че едва евентуална световна титла за холандците би била празник за целия футболен свят. Истината е, че ако „лалетата“ успеят да преодолеят Аржентина на полуфиналите, те биха имали всички шансове да спечелят финала, просто защото са най-блестящия отбор на Мондиала до момента.

Робен е най-добрият футболист в Бразилия, а Луис Ван Гаал е най-доказаното треньорско име. Въпреки скандалната си репутация той е жива треньорска икона, която със стратегия е способна да победи абсолютно всеки противник. Време е холандците да спрат да бъдат известни като най-великия отбор, който никога не печелил Световно първенство. Иронията е, че въпреки, че не са били на световния връх, те са дали толкова много на футболната история като цяло, че приносът им е много по-голям от този на някои отбори, които все пак са я печелили.

Да погледнем и реалността. Ако Холандия се изпревари евентуално срещу Германия на финалите, там най-вероятният съдия ще е Хауърд Уеб. Хауърд Уеб, който ще свири мач на  бъдещия треньор на Манчестър Юнайтед и основният нападател на отбора. Сещате се какво ще произтече от това.

Няма как да си кривя душата - искам европейски финал на това Световно първенство и се надявам на триумф на Холандия и Германия. На финала германците ще бъдат фаворити, но сякаш е време велика футболна сила като Холандия най-сетне да спечели своята първа световна титла.

Денис Джамбазов

Световен шампион ще стане Аржентина. Тимът не е играл финал от далечната 1990 година, когато губи от Германия. Въпреки контузията на Анхел ди Мария отборът е изключително силен, а каква по-добра възможност за трофей от дома на кръвния враг Бразилия?

Защитата на отбора преди старта на световното бе смятана за слабата страна на Аржентина. До момента обаче отбраната на тима се справя отлично и е допуснала само три гола. В директните елиминации пък Белгия и Швейцария не успяха да се разпишат във вратата на южноамериканците.

Лионел Меси, често упрекван за представянето си с националната фланелка, понапипва верния ритъм и се представя прекрасно в Бразилия. Звездата на Барса има четири гола до момента и ще поведе съотборниците си в предстоящия мегасблъсък срещу Холандия.

Бразилия има силите да победи Германия, но може би съдбата ще поднесе трофея на най-големия им враг Аржентина. Първо, заради съдийските „аванти” в полза на „селесао”от началото на шампионата, и второ – заради протестите, залели страната в месеците преди старта на мондиала. ФИФА е добре смазана машина за печелена на пари, но има по-важни неща от тях. А контрастът в Бразилия е ясно отчетлив – бедни хора на фона на скъпи стадиони.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА