Last news in Fakti

15 Юли, 2014 07:30 2 471 0

Кои са 10-те най-добри спорта за лятото

  • спортове-
  • лято-
  • тренировки

Лятото е идеалният сезон за развиване на физическите способности

Кои са 10-те най-добри спорта за лятото - 1
Снимка: БТА

Лятото е в разгара си, а вие сигурно се чудите с какво да запълните своята ваканция през горещите дни. Естествено най-добре би звучало да се излежавате на шезлонг на плажа с някоя и друга бира в ръка, но ако все пак имате нужда от повече движение, вероятно ще искате да се захванете с някой друг спорт. За това и bleacherreport.com ви предлага списък с десетте най-добри спорта за през лятото.

Ултимейт фризби

Сигурно ще ви се стори странно, но фризбито наистина може да помогне на вашата спортна форма. Този спорт е близък до американския футбол, но вместо с топка се играе с летящ диск. Участват два отбора, играчите на които трябва да преминат с фризбито през противниковата крайна зона. Интересно е, че човекът, който държи фризбито няма право да се движи, докато не хвърли диска. Така играта съчетава по много добър начин както физическата активност така и бързото мислене.

Лакрос

Това е любимият летен спорт на всички канадци. Той е лятната версия на хокея като е изключително разпространен в американските и канадски гимназии. Вместо на лед и със стикове обаче, лакросът се играе на трева и с нещо като дълги кепчета (стикове с мрежи на върха).  Състезателите си подават топката от мрежа на мрежа, като целта е да се отбележи гол в противниковата врата. Спортът развива физическата издръжливост и сръчността.

Триатлон

Серията от тичане, колоезда и плуване може да представлява ултимативен тест за физическата ви издръжливост. Естествено може да практикувате тази комбинация от спортове по-бавничко и доставяйки си лично удоволствие. Ако решите да се заемете сериозно обаче, триатлонът може да бъде прекрасно предизвикателство за вашата физическа форма.

Плажен волейбол

Волейбол, който вместо в залата се играе на плажа. Мечта! Най-често той се практикува по двойки, но няма проблем участие да вземат и повече играчи. В повечето случаи плажният волейбол си представлява спорт за забавление по време на ваканция. Той обаче е идеален микс между тренировка и препичане на слънце на плажа. Да не говори, че практикуван от дами може да е много красив.

Каране на ролери

Това може би е най-готиният спорт. Кънките с колела са перфектна тренировка не само за краката, а и за цялостната фигура на човек. Да не говорим, че ролерите са и изключително практични като може  да ги употребявате, просто придвижвайки се от точка А до точка Б. Иска се известно търпение докато се научите да ги карате, но стане ли това, ви чакат часове на страхотно забавление.

Скейтборд

Скейтбордът не е толкова практичен колкото ролерите, но овладеете ли го добре, за вас той може да се превърне в същинска гимнастика. Подскоците, маневрите и триковете, които може да правите на някоя рампа с дъската на колела са способни да ви превърнат в най-готиния пич в квартала. Да не говорим, че тренират вашите гъвкавост и бързи рефлекси.

Футбол

Световното първенство приключи, но светът все още е заразен по краля на спортовете. Футболът е особено полезен за децата между 5 и 12 години. Той възпитава не само тяхната подвижност и пъргавост, но и уменията за колективна игра и работа в екип. В този спорт се впряга всяка част от тялото, което е наистина полезно за вашата физика.

Тенис на корт

Тенисът винаги се е считал за спорт на елита, заради скъпата екипировка и наемите за игрища. Постепенно той става все по-достъпен, като вече е една от най-разпространените приятелски игри. Той  тренирa бързината, подвижността и сръчността, като е особено полезен за подрастващите.

Водни спортове

Всичко, за което се сетите - сърфиране, водни ски, уиндсърфинг, скимборд, кайт, каяк и други и другу. Това са спортовете, които може би носят най-много удоволствие през лятото, тъй като се практикуват в морето и могат да са изключително забавни. Силно разпространени са сред младите хора, които бързо се увличат по тях.

Голф

Сега повечето от вас сигурно се превиват от смях, но истината е, че голфът може да е много полезен, особено за по-възрастните хора. Когато станете на години вече не можете да си позволите големи физически натоварвания. Голфът от своя страна е забавен, изкарва ви сред природата и ви позволява да се движите на по-бавни обороти. Да удряш малката топка със стик из някой парк може наистина да разведри някой възрастен човек. Проблемът е, че този вид спорт е доста скъп, но ви предлага физическа активност сред природата и сериозно умствено усилие.

Баскетбол

Лятото е идеалният сезон за практикуването на уличен баскетбол. За него ви трябва просто баскетболна топка. Предполагам на всякъде можете да намерите площадка с баскетболен кош. Спортът предполага много движение и физическа натовареност. Той възпитава вашите рефлекси, пъргавина и гъвкавост. Може да е изключително полезен за подрастващите, подпомагайки развитието на тяхната физика.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА