Last news in Fakti

17 Юли, 2014 16:28 943 0

Венци Стефанов: И аз съм правил грешки!

  • стефанов-
  • славия-
  • бъдеще-
  • телевизии

На важните постове в България е пълно с неграмотници и крадци, заяви босът на Славия

Венци Стефанов: И аз съм правил грешки! - 1
Снимка: БТА
Президентът на Славия Венци Стефанов коментира актуалната тема за телевизионните права в българския футбол. Според него, към момента не се вижда светлина в тунела.

"Мисля, че това, което се случва в българския футбол е олицетворение на това, което се случа в държавата. Безкрайни разпри, според всеки другия е виновен", сподели Стефанов в Пресклуб България.

"Най-страшното е, че на много от възловите постове в държавата са назначени меко казано неграмотни хора. Затова това ни е дереджето. Всеки гледа собствения си интерес, вместо да мисли за обикновения човек. Ние в Славия не сме последователи на Майка Тереза, но мислим малко по-човешки. Почти навсякъде в държавите с нормален футбол, голяма част от парите идват от телевизиите. Имахме такъв урок във футбола. Първо го взимат, за да вдигнат рейтинга си, а после започват да казват, че са на загуба. Същото се случи и сега с ТВ7."

"Ние от много години обмисляме идеята за платен канал. Мисля, че всеки от вас тук, никой не би отказал да дава по 5 лева на месец, за да гледа българското първенство. Водили сме преговори. Ако имаш милион и половина абоната, 20 процента от тях ще се включат."

"Въпрос да има нещо под шапката и да се потрудиш да го направиш. Тогава можеш да кажеш, че тези хора мислят за българския футбол. Разговаряли сме и с Борислав Михайлов и стоят зад тази идея, но има и хора, които може би пречат това да се случи. Аз съм убеден, че ако това нещо се случи, в българския футбол ще влязат чисти пари. В една Гърция всеки отбор, който влиза в елита, получават по 4,5 милиона евро в началото. При нас всичко идва на готово или гледа да открадне. Аз не виждам светлина в тунела, защото тези, които разполагат с тези абонати стоят настрани и не искат да се захващат с тези неща."

"Нашата цел е да направим здрав и сериозен отбор, да поставим едно ново начало, да върнем публиката на стадиона. Дали ще сме в първата шестица, не подлежи на съмнение. Който се съмнява, значи не разбира от футбол. Селекцията е свършила. Ако вземем някой футболист, той ще бъде по-скоро като попълнение, но не на всяка цена. Имаме достатъчно футболисти на всички постове. Редно е да дадем шанс и на нашите юноши."

"Ако тръгна да гледам назад във времето, трябва да гледам 20 години назад. Допуснал съм сума грешки. Ако някой е сигурен, че е безгрешен, той би трябвало да се казва Исус. Аз се казвам Венцеслав. Ще допускаме грешки и в бъдеще. Важното е те да не са фатални. Който няма минало, няма и бъдеще. Искаме да направим школата ни по-добра. Дай боже България да има един модерен стадион. Искаме да стане като в белите държави. Знам как мога да стана шампион. Ако решим, хората, които сме в Славия, можем да станем шампион и тази година, и догодина, но нямаш ли здрав тил, все едно наливаш от пусто в празно. Една титла ще вземеш, но после ще те рисуват по бесилките. Ние в Славия гледаме да остане нещо след нас. Ние не искаме да се пише, че Славия е бил шампион 2015 или 2016 година, а 2017 година клубът е отишъл във "В" група."

"Искаме Славия да бъде тази, която е била през последните 100 години, че даже и по-добра. Вярвам, че Стефан Велков е едно от най-интелигентните и най-надарените момчета и ще играе в голям клуб. И на Стефан Велков, и на всички деца в Славия, които са ни се доверили, твърдо съм решил, ако мога да помогна за трансфер, да не се налага след това те да плащат процент на някакви мениджъри", добави Стефанов.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА