Last news in Fakti

21 Юли, 2014 16:00 835 0

Може ли Литекс да спре хегемонията на Лудогорец?

  • литекс-
  • а група-
  • а група-
  • лудогорец-
  • красимир балъков

Освен атрактивно, отборът трябва да се научи да играе и печелившо

Може ли Литекс да спре хегемонията на Лудогорец? - 1
Снимка: БТА

В последните три години българският футбол търси конкурент на Лудогорец за златото. И макар да бе близо до отговора преди две години, когато Левски изпусна титлата по позорен начин у дома, то през миналия такъв нямаше.

Разградчани безпроблемно завоюваха трофея в „А” група, а освен това се представиха прекрасно и в турнира Лига Европа, достигайки осминафиналната фаза. И докато столичните грандове Левски и ЦСКА са раздирани от финансови проблеми, рокади и неизпълнени обещания, в Ловеч един отбор бавно, но славно изгради боеспособен отбор.

През миналия сезон Литекс игра атрактивен футбол, но в много случаи безрезултатен. При Златомир Загорчич отборът изпадна в тежко положение и се наложи Йешич да се намесва, за да класира тима за евротурнирите – мисията изпълнена и трето място в крайното класиране.

„Оранжевите” имат стадион, прекрасна школа, а освен това редовно продават свои играчи на големи европейски клубове. Такъв бе и примерът със Симеон Славчев, който подписа със Спортинг (Лисабон). Отборът се развива в правилната посока, но като че ли му липсва нещо, за да финишира пред Лудогорец.

През този сезон ситуацията е идентична – големи очаквания към новия треньор Краси Балъков и селекцията, включваща Косоко и Менди, но звучен шамар още във втория предварителен кръг на Лига Европа.

Унгарският Дьошдьор победи Литекс с 2:0 на Градския стадион в Ловеч и направи задачата на българския тим за продължаване напред почти невъзможна. За капак ЦСКА победи ловчанлии отново в крепостта им с 1:0 в среща от първия кръг на българското първенство и постави сериозни въпросителни готов ли е Литекс за нещо повече през този сезон.

Балъков заяви, че иска отборът му да играе агресивен и офанзивен футбол. За да успее обаче, отборът трябва и да играе ефективно. Защото Лудогорец е добре сработен тим, който запази ядрото си, а освен това се подсили с качествени играчи за атака на групите на Шампионската лига.

Към момента отговорът дали Литекс може да спре доминацията на „зелените” е по-скоро отрицателен. Първенството обаче е дълго, предстоят важни мачове, в които ловчанлии освен красив футбол, трябва да покажат зряла игра! А приказката в Лига Европа все още не е приключила – Литекс се нуждае от три гола в Унгария, за да продължи. Чудеса обаче са възможни.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА