Last news in Fakti

6 Август, 2014 18:16 2 042 0

Хауърд Уеб приключи с кариерата си на съдия

  • хауърд уеб-
  • съдия-
  • футбол

Той е един от най-добрите съдии в историята на футбола

Хауърд Уеб приключи с кариерата си на съдия - 1
Снимка: БТА/AP


Хауърд Уеб приключи със своята 25-годишна кариера на футболен съдия, съобщи Би Би Си.

През последните няколко години англичанинът беше смятан за един от най-добрите футболни съдии в света, макар и понякога да допускаше сериозни издънки, най-вече в полза на Манчестър Юнайтед. Въпреки това той се оттегля с почести от съдийството, за да стане технически директор на асоциацията на професионалните съдии в Англия.

43-годишният Уеб започва кариерата си на съдия през 1989 г., като принципната му професия е на полицай. В кариерата си той свири финала на Шампионскала лига между Байерн Мюнехн и Интер през 2010 г. През същата година той реферира и финала на Световното първенство между Испания и Холандия. Уеб е свирил всички големи дербита във Висшата лига на Англия. Носител е на ордена на британската империя.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА