Last news in Fakti

12 Август, 2014 23:37 1 094 0

Роналдо и компания спечелиха Суперкупата на Европа

  • реал мадрид-
  • севиля-
  • суперкупа на европа

Реал спечели трофея за втори път в своята история

Роналдо и компания спечелиха Суперкупата на Европа - 1
Снимка: БТА/ AP

Реал (Мадрид) победи Севиля с 2:0 в Кардиф и спечели Суперкупата на Европа. В герой за тима си се превърна носителят на „Златната топка” Кристиано Роналдо, който вкара и двете попадения.

В 30-ата минута Гарет Бейл центрира от фланга към португалеца, който отблизо даде преднина на тима си. В 49-ата минута Роналдо вкара и втория си гол след подаване на Бензема и удар от границата на наказателното поле.

Така носителят на трофея от Шампионската лига Реал (Мадрид) победи сънародниците си от Севиля, които през миналия сезон спечелиха Лига Европа. За втори път в историята два испански клуба се изправиха в спор за Суперкупата. Предишният случай бе през 2006 година, когато единият от двата тима отново бе Севиля, като тогава те победиха Барселона с 3:0.

Реал (Мадрид), от своя страна, спечели купата за втори път. Интересен факт е, че трофеят от Суперкупата на Европа бе единственият на клубно ниво, който липсваше във витрината на Кристиано Роналдо.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА