Last news in Fakti

2 Октомври, 2014 10:30 799 0

Фелпс се извини за изцепката си

  • фелпс-
  • арестуван-
  • изцепката си

Специлистът подчерта качествата на българския шампион

Фелпс се извини за изцепката си - 1
Снимка: БТА/АР

Световноизвестният плувец Майкъл Фелпс бе арестуван във вторник в Балтимор. Рекордьорът по олимпийски титли (18) и медали (22) бе хванат да кара пиян с превишена скорост. На участък с ограничение 45 мили в час (72 км/ч) той е карал с 84 (135 км/ч). Естествено, полицията го спира, а след това Фелпс се проваля на тестовете за алкохол. Плувецът бе арестуван, а обвиненията срещу него са за шофиране в нетрезво състояние, превишена скорост и пресичане на двойната линия. Полицията обясни, че плувецът е бил задържан, а след това освободен и предаден на "отговорен възрастен". Джипът на Фелпс - бял "Рейндж Роувър”, модел 2014, остава при полицията.

Проблемът за Фелпс не е само въпросната издънка. А това, че му е втора такава. Първият случай е от 2004, когато звездата, тогава на 19, също кара пиян и не спира на знак "Стоп". През 2009 се появиха снимки, на които Фелпс пуши трева от бонг.
Фелпс пусна съобщение, в което се извини за последната си изцепка от вторник. "Разбирам тежкия характер на моите действия и поемам пълна отговорност за тях. Знам, че тези думи няма да значат много точно сега, но наистина съжалявам и се извинявам на всички, които предадох", написа звездата в социалните мрежи. Агентът на плувеца Дрю Джонсън отказа коментар, дългогодишният му треньор Боб Баумън - също. Друг треньор и помощник в щаба на Фелпс - Джон Ърбънчек, обяви, че подкрепя Майкъл.

Големият съперник на Фелпс в последните години - Райън Лохте, пък се заяде с Фелпс. "Този случай не ме притеснява. Той просто взима тъпи решения. Той има толкова много пари. Достатъчно пари, за да си вземе шофьор. Дори аз имам шофьор. Това просто смърди и вреди на целия спорт", каза Лохте.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА