Last news in Fakti

10 Октомври, 2014 11:00 1 386 0

Искат промяна в правилото за гол на чужд терен

  • фифа-
  • блатер-
  • гол на чужд терен

Според Блатер е време е за промяна в системата

Искат промяна в правилото за гол на чужд терен - 1
Снимка: БТА/АР

Президентът на ФИФА Сеп Блатер призова за преразглеждане на правилото за гол на чужд терен. "Време е за промяна в системата. Футболът се промени много от 60-те години на миналия век насам, когато беше въведено това правило. Затова трябва да подложим на дискусия правилото за гол на чужд терен. Дали този метод все още върши работа?, коментира Сеп Блатер в колонката си в седмичното издание на ФИФА.

"Идеята за това правило е от годините, когато голове на чужд терен се вкарваха по-трудно. Пътуванията за гостуванията бяха дълги и уморителни, а условията за игра се различаваха значително на съответните терени", каза още Блатер.

По думите му този метод фаворизира отборите, които гостуват в реванша, защото евентуални продължения им дават допълнитени 30 минути за отбелязване на гол на чужд терен.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА