Last news in Fakti

24 Ноември, 2014 12:15 1 371 0

Красимир Инински: Станимира Петрова е нашата гордост

  • красимир инински-
  • станимира петрова-
  • бокс-
  • световна титла-
  • гордост

Нашето момиче игра много разумно, спазваше дистанция и нанасяше удари в точния момент, сподели Инински

Красимир Инински: Станимира Петрова е нашата гордост - 1
Снимка: БФ Бокс

Президентът на Българската федерация по бокс Красимир Инински изрази щастието си от невероятния успех на Станимира Петрова, която стана световна шампионка в категория до 54 килограта.

Българската боксьорка победи на финала италианката Марция Давиде с 2:0 съдийски гласа и влезе в историята като първата българка - световна шампионка по бокс.

„Станимира Петрова постигна изключителен успех не само за българския бокс, но и за целия ни спорт. Тя е нашата гордост!”, сподели развълнуван Инински и допълни, че е много доволен от начина, по който българката провела боя срещу италианката Давиде.

„Нашето момиче игра много разумно, спазваше дистанция и нанасяше удари в точния момент. Тя напълно обезличи европейската шампионка. Станимира е голямата изненада на световното, но успехът й дойде напълно заслужено. Той е плод на усилията и добрата работа на целия щаб, за което искам да поздравя и треньора Павел Сяров, и всички хора, които помагаха. Когато има работа в екип, успехите идват”, допълни Инински, цитиран от пресцентъра на боксовата федерация.

Красимир Инински благодари и на останалите момичета, които участваха в първенството. Стойка Петрова (51 кг) и Деница Елисеева (60) отпаднаха на 1/4-финалите и завършиха на 5-о място в своите категории, а Светлана Каменова (57) напусна на осминафиналите.

„Те също положиха много труд и заслужаваха да стигнат до медалите. Особено съжалявам за Стойка, която получи предупреждение от съдията в самия край на четвъртфиналния си мач и това й коства отличието. Но всички заслужават нашата благодарност за добре свършената работа!”, завърши Красимир Инински.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА