25 Ноември, 2014 17:30 1 280 3

Кралев скочи на националите

  • кралев-
  • националите-
  • закон за спорта

Министърът вини футболистите, а не ръководството за провалените мачове на България

Кралев скочи на националите - 1
Снимка: БТА

Който и треньор да дойде в националния отбор (по футбол), резултатите не могат да бъдат по-различни, защото качеството на състезателите е изключително ниско. Не може да се търси вина нито в ръководството, нито в треньора. Това заяви пред български журналисти в Брюксел министърът на младежта и спорта Красен Кралев, който участва в заседание на Съвета на ЕС.

По неговите думи това, което се случва с националния отбор по футбол, важи за целия български спорт. От година на година нещата вървят зле, поколението от 1994 г. (футболистите, завоювали четвъртото място за България на Световното първенство в САЩ) беше продукт на друга система. Знаете през 1988 г. колко олимпийски шампиони имахме, бяхме сила в световния спорт. Докато не се свършат необходимите неща, спортът ни ще бъде трагедия. Не може да очакваме да имаме елитни спортисти, щом няма работа с децата, заяви Кралев.

Ако вкараме футбола като задължителен предмет в третия час по физическо възпитание в седмичната програма на училищата, в рамките на 8-10 години ще имаме коренно различен облик на българския спорт, посочи министърът. Той отбеляза, че на първо място сред приоритетите на неговия екип е създаването на нов закон за спорта, тъй като старият не отговоря на потребностите на организациите, федерациите и състезателите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 футболист

    0 0 Отговор
    И момичетата си ,бе Кральо Тимов
  • 2 Росен

    0 0 Отговор
    И с право им е скочил, те играят като момичета. Това отбор по футбол ли е или по художествена гимнастика?!
  • 3 123

    0 0 Отговор
    Майко мила. Простотията ходи по хората , не ходи по гората