2 Декември, 2014 13:05 977 1

Пълен абсурд! Мотористите ни останаха без лицензи за 2015 година

  • мотоциклетизъм-
  • лиценз-
  • абсурд-
  • богдан николов-
  • българска федерация по мотоциклетизъм

Някои от талантите ни могат да се състезават под чужд флаг, алармираха от федерацията

Пълен абсурд! Мотористите ни останаха без лицензи за 2015 година - 1
Снимка: БТА

Очаквано за едни и неочаквано за други, но Българска федерация по мотоциклетизъм остана без лицензи за Световни и Европейски шампионати през 2015 година.

Родните пилоти по мотоциклетизъм на писта и супермото няма да имат възможността от догодина да представят България на международни състезания. На няколко пъти през последните месеци шефът на БФМ Богдан Николов и председателят на Grand Prix Bulgaria Румен Петков алармираха за предстоящия проблем и сега страната ни е пред угрозата в малкото време до началото на новия сезон да няма пилоти с международни лицензи.

Само България до момента не е платила вноските си по таксите за лицензи за догодина в Международната федерация по мотоциклетизъм. Всичко това се случва навръх 90-я юбилей на централата (Българска федерация по мотоциклетизъм е основана през 1924 г.) От близки до нас федерации вече са започнали да проучват възможността да вземат някои от талантите ни и да карат под техен флаг, съобщиха от пресцентъра на БФМ.

„Положението е повече от трагично! От образцова федерация в целия свят да стигнем дъното. Все още не можем да се съвземем от управлението на Пламен Орешарски и министър Мариана Георгиева. Техните лъжи и обещания доведоха до липсата на лицензи. Толкова години труд, трасета, успехи и да сме в това състояние. Дано това правителство начело с Бойко Борисов и министър Красен Кралев да ни помогнат и да прояват държавническо мислене, защото с всеки изминал ден става по-зле. Съвсем сериозно казвам, че съм на път да затворя всичко и да приключваме”, заяви председателят на родната федерация Богдан Николов.

Ежедневно във федерацията се получават десетки обаждания от различни наши състезатели, треньори и деятели, които задават въпроса дали ще го има мотоциклетизма и догодина. За съжаление към днешна дата отговорът на този въпрос е отрицателен.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Киро

    0 0 Отговор
    Еми не е случайно, мотоциклетизмът и по специално в България е най-тъпият спорт, ако може да се нарече спорт. Участват предимно синчета на богаташки синчета в едно безсмислено и опасно мероприятие, което гълта много пари. Още кога се строиха тези глупави писти се питах "ма кви са теа глупости, ние пътища немаме като хората ... " а да не говориме че с теа мангизи колко футболни и баскетболни игрища и тенис кортове можеха да се направят, където не 100 човека а ми десетки хиляди да се възползват.