Last news in Fakti

2 Декември, 2014 15:41 1 158 1

Богдан Николов: Последният влак за спасение на лиценза е Кралев

  • богдан николов-
  • мотоциклетизъм-
  • спорт

Според него отнемането на лиценза за международни състезания на Българската федерация по мотоциклетизъм се дължи на липса на държавническо мислене

Липса на държавническо мислене по отношение на управлението на спорта е причината за отнемане на лиценза на Федерацията по мотоциклетизъм.  Все още има шанс лицензът да бъде спасен, но това зависи от подкрепата на държавата и министъра на спорта. Председателят на Българската федерацията по мотоциклетизъм  Богдан Николов коментира специално за Факти.бг новината, че родната федерация е останала без лиценз за участие на Европейски и Световни първенства.

Каква е причината да се стигнете до отнемане на лиценза?

Причината е нехайство. Това беше отношение от страна на бившия финансов министър Дянков към Румен Петков. Точно преди да го изгонят се свърши цялата цигания. Бойко Борисов и да искаше, и да не искаше вече беше му се доверил. Просто го излъга от всякъде. Освен, че излъга него, излъга и цялото ръководство на Международната федерация. Той ги покани тук на среща и после  замина за Америка. За това първо трябва да имаш държавническо мислене. Не става въпрос по принцип за нас. Става въпрос по принцип за спорта.  Това, което имаме като резултати. И европейски и два пъти световни вицешампиони е достатъчен факт да не го коментирам аз. Какво да обясним сега на децата?  Не е ясно. Те за какво се трудят? И бащите им пари дават. И сега точно, когато са достигнали  апогея си и трябва да вървят нагоре трябва да им кажа да си търсят друга държава: Турция, Македония. Всъщност парите са инвестирани в тях. Дали от родители, дали от държава или от рекламодатели през последните 10 години. И сега заради един метеж ще ги подарим.

Какво следва от тук нататък. Има ли шанс да се спаси спорта?

Има шанс. Дадоха ни ултиматум, че трябва да си проведем поне "Вечерта на скоковете".  Трябва да си оправим и някои от задълженията, че за четири години вече не знам колко дължим. Въпросът е дали ще успеем да се справим за последно, така да се каже. Чакат да видят какво ще направим и могат да ни върнат част от правата.


Все пак и държавата трябва да помогне?

Държавата, рекламодатели и всичко. Където и да се провежда Гран При, държавата и което и да е правителство застава зад провеждането. Те ако не застават, за какво ти дават Гран При. Само за рекламната заставка, която върви поне 60 секунди на дестинация България, по „Евроспорт“ тарифата е 3.5 млн. евро.  Ние ще я вземем безплатно. Работата е ясна. Въпросът е, че някой трябва да прояви държавническо мислене. Бойко Борисов не можем да го упрекнем в този грях, той е помагал.  Шансът вече е при министъра на спорта Красен Кралев. Това е последният влак.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Стажанта

    0 0 Отговор
    А ми къде са парите от тв права, от реклами от спонсори и от ред др.дойни крави!Няма как само да ревем към държавата дай пари за спорт ,дай пари за здраве ,дай пари за кой каквото се сети!Като е най успешния спорт за последните 10 години ,къде са ви парите или още от бай Тошово време сте свикнали да сте на цица!Сега пък Румката Петкофф не бил симпатигазичен на Дянкофф!Ние сме номер 1 по оправдания!Ревльовци!