Last news in Fakti

9 Декември, 2014 08:30 1 549 6

Готов ли е Лудогорец за още един подвиг

  • лудогорец-
  • подвиг-
  • реал мадрир

Българските шампиони излизат в епична битка срещу Реал Мадрид на

Готов ли е Лудогорец за още един подвиг - 1
Снимка: БТА

Днес българските шампиони от Лудогорец излизат в последен мач от груповата фаза на  Шампионската лига срещу Реал Мадрид.

Тимът от Разград ще завърши шеметното си представяне в най-престижната клубна надпревара с един от онези мачове, в които всеки футболист мечтае да участва. Да излезеш срещу Реал Мадрид на „Сантяго Бернабеу“ е мечта, която всеки играч би искал да изживее. А дали ще загуби или не, това не е от чак такова значение.

В момента „кралският клуб“ играе най-силния футбол в Европа и разполага с най-силните футболисти в света. Футболистите на Реал практикуват т.нар. светкавичен футбол. Всяка атака на „белите“ се развива на изключително висока скорост. Играчите могат да преливат от защита в нападение за секунди, което не е изненада, като се има в предвид, че разполагат с двете най-бързи крила в света – Кристиано Роналдо и Гарет Бейл. Само комбинацията между тези двамата е убийствена. А като се има в предвид, че между тях стои плеймейкър като Хамес Родригес, а зад тях разиграващ халф като Тони Кроос, целият им състав представлява истинска феерия.

Няма как обаче да не отразим Кристиано Роналдо. Харесва ни или не, в момента той е най-добрият футболист на света. През последните месеци португалецът разби повечето голови рекорди в Европа. Вече спокойно можем да кажем, че той се е наредил и сред петте най-големи легенди на „кралския клуб“, рамо до рамо с имена като Ди Стефано, Раул, Зидан и Бутрагеньо. Роналдо може всичко в нападение и ако има ден, трудно може да се намери отбор, който да устои на головата му мощ.

Въпросът е може ли Лудогорец да намери рецептата за противодействие на този звезден Реал Мадрид? Това беше наистина възможно да се случи в първия мач между двата отбора на Националния стадион „Васил Левски“. Там отборът от Разград изигра прекрасен мач и не беше далеч от равенството.

Тогава обаче новите футболисти на Реал тепърва се напасваха в състава и концепцията за играта на отбора тепърва се избистряше. Сега вече всичко е изчистено и „белият балет“ изглежда наистина впечатляващо. Истината е, че „белите“ не са играли толкова впечатляващо през последните 15 години и за Лудогорец наистина ще бъде ужасно трудно на „Сантяго Бернабеу“.

Има ли обаче какво да губиш, когато излезеш да играеш срещу най-добрите в света? Отговорът е не. Лудогорец излиза в този мач като абсолютен аутсайдер, но това важи за повечето отбори в Европа. Българските шампиони трябва да направят нещо много обикновено. Те трябва да излязат спокойни и да се опитат да не се плашат от мощта на съперника си. Всъщност едно от най-големите оръжия на „белия балет“ е това, че повечето негови съперници излизат на стадиона в Мадрид с предварителната нагласа, че ще загубят. Те излизат с един предварителен страх, който сякаш предвещава тяхната загуба.

В София Лудогорец преодоля точно това в първия си мач срещу европейските шампиони. Тогава играчите на Реал може би се шокираха от това, че един неизвестен отбор за тях до тогава, излезе насреща им с намерението да ги атакува от само начало и да ги надиграва без какъвто и да е страх. Това причини и моментните смущения в играта на отбора.

Лудогорец има малки шансове да измъкне нещо от Реал Мадрид, но това не е невъзможно. Факт е, че вероятно „белият балет“ ще излезе без част от основните си футболисти. Самите играчи може би няма да са пределно мотивирани за победата в мача, тъй като вече си осигуриха продължаването в елиминационната фаза на Шампионската лига. Не трябва да забравяме обаче, че те преследват рекорда за най-много поредни спечелени мачове, а Роналдо преследва головия рекорд на Меси в „турнира на богатите“. Така, че причини за победата има много.

Въпреки това българските играчи имат шансове да направят нещо срещу знаменитите си съперници. Много важно ще е те да спазват оптимална тактическа дисциплина и да са максимално освободени. Ако те играят своята игра и отново изненадат Реал Мадрид с атакуващ и атрактивен футбол от самото начало, може и да открият определени слабости, а ако успеят и да се възползват от тях,  немислимото може и да се случи.

Аз не държа Лудогорец да спечели този мач или да достигне до геройско равенство, подобно на това срещу Ливъпрул. Но ако този отбор излезе да се надиграва с Реал Мадрид и успее да  накара звездите на „кралския клуб“ да се изпотят максимално по пътя на победата, това би било безценно за българския футбол. Лудогорец разполага с наистина класни играчи като Кайсара, Абало, Марселиньо и Дяков. Те естествено са далеч от класата на звездите на Реал, но ако успеят да се свият в онзи единен юмрук, който донесе толкова много радост на българските фенове през последните месеци, може и да видим още един подвиг. А отборът от Разград вече показа, че подвизите са негова специалност.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    1 2 Отговор
    Кой е първият подвиг ми припомнете това някаква митология ли, е що е,що не им направите паметници на тия знайни юнаци и постоянно да има опашки от поклонници, кви са тия надути глупости дето ги пишете не знам подвизи,подвизи, егати

    Коментиран от #2

  • 2 Румен Янев

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "гост":

    Гостенино дето не смееш с името си да излезеш ти БЪЛГАРИН ли си???

    Коментиран от #4

  • 3 Валентин Петров

    1 0 Отговор
    защо пък да не е готов, те показаха какво могат.......
  • 4 Яне Руменов

    1 2 Отговор

    До коментар #2 от "Румен Янев":

    Яне Руменов съм и съм българин, който не е фен на Лудогорец.Ясно?

    Коментиран от #5

  • 5 Румен Янев

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "Яне Руменов":

    Виж какво приятелче!ЯСНО ще викаш на майка си!!!Ако си БЪЛГАРИН /в което дълбоко се съмнявам/ независимо кой отбор ти симпатизира , на такъв мач ревностно ще защитаваш БЪЛГАРСКИЯ отбор - та дори да го мразиш!!!Вдяваш ли???

    Коментиран от #6

  • 6 Валентин Петров

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "Румен Янев":

    няма какво да му обясняваш на този..........бих написал и още, но ще го изтрият, прав си, аз съм Левски, но стискам палци на Лудогорец......