11 Декември, 2014 17:36 899 2

МВР: Разследването за черно тото започна през миналата година

  • мвр-
  • черно тото-
  • миналата година-
  • обиски, претърсвания и иземвания-
  • 6 града

Проведени са обиски, претърсвания и иземвания в 6 града

Светлозар Лазаров,който е главен секретар на МВР, на брифинг във фоайето на МВР коментира, че разследването срещу черното тото е разработка на Главна дирекция към МВР „Криминална полиция“ още от миналата година.

„Всички събрани материали са докладвани в прокуратурата. Образувано е досъдебно производство. От около 9 месеца разследването се води от Специализираната прокуратура по обективни причини“, обясни Лазаров.

„На практика това е планирана операция, при която са извършени процесуално-следствени действия с 12 лица. Проведени са обиски, претърсвания и иземвания в 6 града. Проверени са 14 адреса. Имаме разрешение от Специализирания съд за тези наши действия. Иззети са компютри и други комуникационни средства. Работили сме съвместно с европейски партньорски служби и експерти от УЕФА, защото нямаме богата практика в България по тази тема. Надявам се да стигнем до развръзка по въпроса, която да е положителна за обществото“, съобщи главният секретар на МВР.

„Говорим за мачове от „А“ футболна група. Няма да говоря за футболни срещи и отбори, защото това е изключително чувствителна тема. Смятам, че това трябва да се говори в съдебна фаза, а не от мен като главен секретар на МВР, предвид любовта на феновете и правната страна на въпроса. Нека не говорим за задържани лица. В случая е необходимо да има такива мерки, а и колегите са доволни от свършената работа“, уточни Светлозар Лазаров.

Работата по досъдебното производство „Черно тото“ продължава на територията на цялата страна. Установяват се нови доказателства. Това съобщиха от пресцентъра на Апелативната специализирана прокуратура. При събиране на достатъчно доказателства ще бъдат повдигнати обвинения на определени лица.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    0 0 Отговор
    Смешници Корумпирани ! Решете проблема с ЦИГАНТИ това е много голям проблем в Бългприя . чакайте още да ви изнасилят вашите деца това искате ? А ченгета?
  • 2 трън

    0 0 Отговор
    Тия позьори вързано куче немогат да хванат.МВР работи за мафията за да я пази от народа.