Last news in Fakti

16 Декември, 2014 09:00 1 150 0

Кой ще спечели Шампионската лига

  • шампионската лига-
  • фаворити-
  • прогнози

Спортният отдел на Факти.бг ви представя своите прогнози за следващия победител в турнира на богатите

Кой ще спечели Шампионската лига - 1
Снимки: БТА/AP

Новата година чука на вратата, а един от големите въпроси за всеки футболен през 2015-та ще се върти около името на победителя в Шампионската лига.

Най-престижната клубна надпревара вече навлиза във фазата на елиминациите, които ще покажат кой ще е отборът, който ще може да се титулува „футболен крал на Европа“ през следващата година.

Точно поради тази причина спортният отдел на Факти.бг предлага на вашето внимание своите прогнози за следващия победител в турнира на богатите.

Росен Стойчев

През този сезон има няколко отбора, които се очертават като големите фаворити за триумф в  Шампионската лига. Сред тях изпъкват три тима, които наистина изглеждат впечатляващо. Това са Реал Мадрид, Байерн Мюнхен и Челси. Моят фаворит сред тези грандове определено е отборът на Челси. „Сините“ от Лондон имат най-балансирания и хомогенен състав. В редиците си те имат играчи като Сеск Фабрегас, Диего Коща, Джон Тери и Еден Азар. Хубавото обаче е, че Челси не е отбор, който да е зависим от формата на един футболист и всяка единица може да бъде заменена по всяко време.

Този отбор може да прилага няколко различни стила на игра  в хода на даден мач. Когато искат, „сините“ могат да владеят топката и да действа на постепенно нападение, мачкайки съперника си. При нужда отборът може да играе изключително стабилно в защита и да надхитря своите противници със скоростни контра-атаки. Тоест в играта на англичаните може да бъдат забелязани, както и наченки на тики-така, така и класически директен футбол.

Челси представлява добра смес между млади футболисти с голямо поле за развитие и по-опитни такива, които са в пика на своите кариери. Треньор пък е Жозе Моуриньо, който е вероятно най-добрият тактик на своето поколение. Реално този отбор има всичко нужно, за да триумфира в най-престижната клубна надпревара в Европа.

Теодор Николов

Традицията повелява, че нито един отбор, който е спечелил и 6-те си мача в груповата фаза на ШЛ, никога не е стигал и до титлата. Още повече досега никой не е съумявал да защити трофея си.

Може би сега е времето тези статистики да се променят, защото на преден план излиза настоящият еврошампион Реал (М).

Тимът на Карло Анчелоти демонстрира феноменална форма, като печели с лекота както в евротурнирите, така и на домашната сцена. „Белите” бележат по средно 3,67 гола на мач в Примера и по 2,67 гола в ШЛ. Това е един от най-резултатните тимове в момента, а фактът, че има едва 2 загуби от началото на сезона от 23 изиграни мача във всички турнири, демонстрира страховита ефективност и постоянство в играта.

За добавка, Кралският клуб разполага с някой от най-забележителните изпълнители в днешно време. Нещо повече, за разлика от другите години звездната селекция е добре сработена и мачка като добре смазана машина.

Според специализирания сайт за трансфери Transfermarkt.de стойността на футболистите на мадридския тим е 688.80 милиона евро. В това число влизат имена като Бейл, Роналдо, Хамес, Лука Модрич и Тони Кроос. И ако миналата година тимът изглеждаше предизвикателство, то сега той е непобедим.
Нещо повече, след днешния жребий, на 1/8-финал испанският гранд си изтегли Шалке 04. Немците са меко казано преодолим съперник и така пътят на шампионите ще бъде сравнително улеснен за стигането им до следващата фаза.

Добра химия в отбора, фамозни изпълнители, стабилен треньор – това са нещата, които според мен могат спокойно да направят Реал (М) отново шампион на Европа и през този сезон.

:)) САМО РЕАЛ

Денис Джамбазов

Шампионската лига е турнирът на големите отбори, на големите пари! Ако преди няколко десетилетия е било нормално тимове като Селтик, Астън Вила и Цървена звезда да вдигат КЕШ, то сега това е немислимо. „Пропастта” между богатите и по-малко богатите е прекалено голяма в момента. На пръв прочит Реал, Байерн, Челси и Барселона са големите фаворити в турнира, които разполагат с най-добрите играчи и треньори.

Има една група отбори, обаче, която стои в сянка. Затишие пред буря? Времето ще покаже. Клубове като Атлетико (Мадрид), Ювентус и Арсенал отстъпват в много отношения на „големите риби”, но в никакъв случай не са за подценяване. „Дюшекчиите” през миналата година играха финал и показаха, че с грамотна игра и умен треньор всичко е възможно. Ювентус не е онзи тим, който плашеше всеки един съперник в Европа в средата на 90-те години на миналия век, но ролята на „тим в сянка” може да е това, от което се нуждае Масимилиано Алегри. Той разполага с футболисти като Тевес, Погба и Буфон, и с известна доза късмет може да се окаже препъни камък за т.нар. фаворити.

Същото се отнася и за Арсенал, който не блести във Висшата лига, но е опитен боец в Шампионската. Пътят към четвъртфиналите е широко отворен за „топчиите” – жребият им отреди сблъсък с Монако, който на хартия няма да е фатален за Венгер и компания.

От тези три отбора можем да очакваме изненади след Нова година в Шампионската лига!

Иво Стойнев

Моят фаворит за спечелването на Шампионска лига е Байерн Мюнхен. Баварците са в убийствена форма като за това говори първото място както в немската Бундеслига, така и спечелването на група Е в Шампионската лига. Баварската машина продължава да е без загуба в Германия, докато в най-престижния клубен турнир те инкасираха едно единствено поражение и то от Манчестър Сити. 

Геният на Пеп Гуардиола започва да си проличава след като немският отбор вече намери стила си на игра. С играчи в редиците си като Левандовски, Нойер, Лам, Робен и Рибери, Байерн определено е подготвил доста изненади на своите противници в Европа. Точковата разлика във вътрешното първенство в сравнение с другите отбори ще позволи на баварците да станат шампиони доста по-рано от края на шампионата и те най-вероятно ще се концентрират изцяло в това да спечелят нова купа от Шампионската лига.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА