Last news in Fakti

8 Януари, 2015 19:45 1 146 0

Стилиян Петров ще бъде посланик на Евро 2015

  • стилиян петров-
  • посланик-
  • евро 2015-
  • павел колев

България е домакин на шампионата, който ще се проведе от 6 до 22 май на стадионите в Стара Загора, Сливен, Созопол и Бургас

Стилиян Петров ще бъде посланик на Евро 2015 - 1
Снимка: Avfc.co.uk

Бившият капитан на българския национален отбор по футбол Стилиян Петров ще бъде посланик на европейското първенство за юноши до 17 години, което ще се проведе в България през 2015 година.

Страната ни ще е домакин на спортното събитие, което ще се играе от 6 до 22 май на стадионите в Бургас, Созопол, Стара Загора и Сливен.

Директорът на турнира Павел Колев определи Петров като най-добрия избор за популяризиране на шампионата, тъй като е разпознаваем както в България, така и на световната футболна сцена.

Колев заяви, че европейското първенство за юноши ще е най-голямото спортно събитие в страната ни за тази година. „Имаме четири стадиона. Основният, на който ще се изиграе и финалът, е в Бургас. Също така мачове ще се провеждат в Созопол, Стара Загора и Сливен. И четирите града са футболни, надявам се стадионите да са пълни“, сподели той пред сайта на УЕФА.

„Надяваме се, че българският тим ще се справи добре. Трудно е да се определи какво е „добре“, но за България спечелването на шампионата не е най-важното. Основната цел е да се направи футболът по-популярен сред младите хора и в училищата“, каза още Павел Колев.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА