Last news in Fakti

12 Януари, 2015 17:10 1 106 0

Роналдо, Меси или Нойер – кой ще спечели „Златната топка“?

  • златната топка-
  • кристиано роналдо-
  • лионел меси-
  • мануел нойер-
  • цюрих

Според букмейкърите Роналдо е с най-големи шансове за отличието

Роналдо, Меси или Нойер – кой ще спечели „Златната топка“? - 1
Снимка: БТА/ AP

Светът тръпне в очакване. Тази вечер на специална церемония в Цюрих, която започва в 19:00 часа българско време, ще стане ясен носителят на най-ценния индивидуален трофей във футбола - „Златната топка“. Кристиано Роналдо, Лионел Меси и Мануел Нойер ще се борят за приза.

Пепе заяви, че ще е „скандално“, ако Роналдо не вдигне отличието. Шави сподели, че португалецът дори не трябва да е в тройката. Дино Дзоф пък е категоричен, че Нойер заслужава победата, докато Жозе Моуриньо въобще не се интересува от победителя, заявявайки, че този приз е „лош за футбола“.

Футболната общественост е разделена, мненията са противоречиви. Който и да спечели обаче, няма да е напълно заслужено, защото конкурентите му също изпратиха много успешна година.

Според букмейкърите големият фаворит за „Златната топка“ през тази година е Кристиано Роналдо. В 60 мача той отбеляза 54 гола, подавайки и 18 асистенции. Португалецът вдигна и трофея от Шампионската лига с Реал (Мадрид).

Мануел Нойер запази мрежата си чиста в 28 от 56 мача за изминалата година. Германският страж спечели световното първенство в Бразилия, титлата от Бундеслигата и Купата на Германия.

Лионел Меси пък вкара 46 гола в 59 мача, подаде 21 асистенции, припомня Goal.com.  С Аржентина той достигна до финала на Мондиала, но загуби от Германия. Меси не спечели трофей през миналата година и е с най-малкия шансове за „Златната топка“, но самото достигане в призовата тройка също е успех.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА