Last news in Fakti

13 Януари, 2015 08:00 1 157 0

Пет звезди, които ще блестят през 2015 година

  • таланти-
  • звезди-
  • александър митрович-
  • хари кейн-
  • пауло дибала-
  • никлас шюле-
  • рикардо родригес

Дали 2015-та ще бъде годината, в която тези футболисти ще заблестят с нова светлина?

Пет звезди, които ще блестят през 2015 година - 1
Снимки: БТА/ AP/ XINHUA

В първите дни на 2015 година футболният свят се пита кои ще са играчите, които ще направят своя пробив в следващите месеци и всеки техен гол ще струва милиони. Всяка година има млади играчи, които впечатляват с представянето си и „големите риби” вадят много пари, за да ги притежават.

Факти.бг избра пет имена, които трябва да следите изкъсо. Това са млади футболисти, които със своя огромен талант още през тази година могат да заблестят с нова светлина и през следващите да се говори за тях по друг начин.

Пет диаманта, които са известни на широката футболна общественост, но които все още са далеч от именитите си колеги по отношение на трансферна цена. Талантът обаче го притежават в изобилие!

Александър Митрович (Андерлехт)

20-годишен нападател, сърбин. Още през изминалия сезон привлече вниманието на топ отборите в Европа, вкарвайки 16 гола в белгийското първенство. През настоящата кампания също не спира да бележи – той е висок, мощен таран, който с физиката си е заплаха дори за най-добрите защитници. Андерлехт ще играе в Лига Европа през пролетта – това е и прекрасна възможност Митрович да бъде наблюдаван отблизо и веднага да бъде отправена солидна оферта за подписа му. Бъдете сигурни, че сърбинът скоро ще играе в голям отбор.

Хари Кейн (Тотнъм)

Роден през 1993 година в Лондон. Нападателят на „шпорите” е смятан за един от най-големите таланти на английския футбол.  Преминава през много тимове от долните ешелони на Острова, за да си спечели титулярното място в Тотнъм. Кейн е от този тип играчи, които е нужно да наблюдаваш само няколко минути, за да добиеш представа за качествата му. Той е техничен, с добро позициониране и мощен удар. От началото на сезона има 8 гола във Висшата лига, а Жозе Моуриньо вече сънува кошмари, чувайки името му. В първия ден на новата година футболистът на Тотнъм вкара два гола и направи асистенция за разгромното 5:3 на „Уайт Харт Лейн”. Според специализирания сайт TransferMarkt.com цената му в момента е 3 милиона евро, но можем да бъдем сигурни, че до лятото ще е в пъти по-висока.

Никлас Шюле (Хофенхайм)

Талант на академията на Хофе, защитник. Макар и само на 19 години, името на Шюле вече е много добре известно в немското първенство. Бранителят, висок 195 см, е истински господар пред собствената си врата. Наскоро Goal.com направи класация на футболистите с най-висок процент спечелени единоборства. На първо място бе класиран Шюле с внушителните 97% спечелени единоборства. Може би 2015 ще се окаже годината, в която някой голям отбор ще предложи сума, на която Хофе няма да може да устои. Изключително класен защитник, който разполага с богат арсенал от качества.

Пауло Дибала (Палермо)

21-годишен нападател, роден в Аржентина. Дибала е един от диамантите на италианското първенство. Подвижен, бърз, техничен – аржентинецът представлява смъртна опасност за всяка защита. През настоящия сезон има 9 гола в калчото, както и 6 асистенции. Съотборникът на Ивайло Чочев е харизматичен, талантлив и интелигентен играч, който може да играе и зад нападателя, както и по фланга. Бъдете сигурни, че ако се предпази от контузии, 2015-та ще е годината, в която Дибала ще премине в голям отбор за внушителна сума. Според Daily Star Манчестър Юнайтед, Ливърпул и Арсенал го следят много внимателно.

Рикардо Родригес (Волфсбург)

Волфсбург в момента заема втората позиция в немската Бундеслига. Тимът разполага с много сърцати и качествени млади футболисти, а може би най-голямо впечатление сред тях прави левият бек Рикардо Родригес. Роден в Швейцария, 22-годишният защитник е определян като един от най-класните играчи на тази позиция в световния футбол. Ако Волфсбург успее да го задържи през лятото, то ще разполага с изключителен играч за Шампионската лига, в която почти сигурно ще играе през следващия сезон.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА