Last news in Fakti

5 Февруари, 2015 11:45 585 0

Селби, Робъртсън и Тръмп започнаха с победи в Германия

  • снукър-
  • марк селби-
  • мастърс-
  • мастърс-
  • берлин-
  • берлин

Фаворитите от долната таблица на схемата взеха своето на старта в Берлин, като единствено световният номер 5 – Бари Хоукинс отпадна неочаквано

Селби, Робъртсън и Тръмп започнаха с победи в Германия - 1
Снимка: Wikipedia

Действащият световен шампион Марк Селби победи трудно шотландеца Антъни Макгил с 5:4 фрейма на старта на „Мастърс“ турнира по снукър в Германия.

„Веселякът от Лестър“ изпусна преднина от 4:1 фрейма и позволи да бъде изравнен до 4:4, но все пак успя да измъкне последната част, с която затвори и мача. Двамата играчи не успяха да блеснат с впечатляваща игра, като определено Селби беше този, който игра под обичайното си ниво, записвайки един-единствен халф-сенчъри брейк от 80 точки, докато съперникът му записа четири серии от по 50 или повече точки.

Нийл Робъртсън беше доста по-убедителен в своето представяне. Австралиецът беше безапелационен и не даде нито фрейм на Фъргъл О‘Брайън, побеждавайки го със 5:0. Следващият опонент на световният номер 2 ще е Сяо Гуодонг от Китай.

Друг от фаворитите, миналогодишният финалист в турнира – Джъд Тръмп също нямаше особени проблеми срещу Майкъл Холт, налагайки се със същия резултат. Англичанинът не остави шансове на противника си, показвайки стабилна игра и добър процент на вкарване.

Може би най-голямата изненада на първия кръг беше отпадането на световния номер 5 – Бари Хоукинс, който отстъпи на Марк Кинг с 3:5, като единствено Кинг успя да се отчете със сенчъри брейк от 106 точки.

Ето и останалите резултати от първия кръг на надпреварата:

Мартин Гулд – Ашли Карти 5:3
Джон Хигинс – Питър Ебдън 2:5
Сяо Гуодонг – Лиъм Хайфийлд 5:4
Стивън Магуайър – Дейвид Гилбърт 5:3

Автор: Константин Карагьозов


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА