3 Март, 2015 10:37 1 099 0

Обзор на последния кръг от Примера дивисион

  • реал мадрид-
  • барселона-
  • атлетико мадрид-
  • резултати-
  • обзор-
  • примера дивисион

Ето какво ни предложи 25-тият кръг от испанското първенство

Обзор на последния кръг от Примера дивисион - 1
Снимка: БТА/АР
Реал Мадрид загуби 2 точки, което помогна на Барселона да стопи разликата до лидера след 25-ия кръг в Прирема дивисион. 

Каталунците спечелиха още в събота гостуването си на Гранада с 3:1 след силния изяви на Ракитич и Суарес, които се отчетоха с по гол и асистенция. Меси вкара дежурното си попадение. 

Явно притеснен от случилото се, Реал стигна само до 1:1 у дома срещу Виляреал след слаба първа част. Интересно обаче става зад грандовете, след като шампионът Атлетико направи 0:0 на терена на Севиля срещу пряк конкурент за Топ 4.

Ето и всички резултати:

Еспаньол – Кордоба 1:0

Еспаньол се наложи с 1:0 над Кордоба в първия мач от 25-я кръг на Примера дивисион. И докато "каталунците" се държат в горната половина на таблицата, гостите от Кордоба затъват все повече. Те вече са в серия от шест поредни загуби, и нямат спечелена точка повече от два месеца.

Абрахам Казанова вкара единственото попадение в 43-та минута, и то се оказа достатъчно в мач с изключително малко голови положения. Фелипе Кайседо намери Абрахам отлично в 43-та минута, и той с далечен удар реализира за 1:0. 
 
През второто полувреме пред Хосе Анхел Креспо се откри най-чистата голова ситуация за Кордоба, но нацели гредата след удара си с глава. Бруно Зукулини също се опита да изравни, в 86-та минута, но Франсиско Касия спаси удара му.

Гранада – Барселона 1:3

Отборът на Барселона спечели гостуването си на Гранда с 1:3.

Мачът започна равностойно, като първото чисто положение за Барселона дойде в 23-та минута, когато Суарес свали една топка на пеналта за Чави, чийто шут бе спасен от  Оласабал. В 25-та минута Ракитич се възползва от разбъркване  в противниковото наказателно поле и от близо вкара за 0:1 в полза на Барселона.  В 36-та минута Ракитич изведе добре Меси, чийто удар мина над гредата.  Футболистите на Гранада стигнаха до чисто положение в 42-та минута, когато далечен шут на Маркес бе спасен от Браво.

Второто полувреме започна с нов гол за „каталунците“.  В 49-та минута комбинация между Ракитич и Суарес бе завършена от уругваеца за 0:2. В 52-та минута Бартра повали Лас в своето наказателно поле и последва дузпа за Гранада, реализирана от Рико за 1:2. В 70-та минута Суарес спечели една топка и намери непокрития Меси, който оформи крайното 1:3 за Барселона.  В 87-та минута Меси бе изведен сам срещу вратаря, но Оласабал изби неговия шут.
 
След този резултат Барселона продължава да е на второ място в испанския шампионат с актив от 59 точки. Гранада са 19-ти с 19 точки.

Райо Валекано – Леванте 4:2

Райо Валекано се наложи с 4:2 над опашкаря Леванте. И четирите гола за мадридския тим бяха реализирани от Алберто Буено.

26-годишният нападател реализира попаденията си за период от 15 минути. Четвъртия му гол падна в 38-ата минута. От 1998 г. насам нито един футболист в Примера дивисион не беше реализирал за толкова кратко време четири попадения. Буено е първият играч в историята на Райо Валекано, разписал се четири пъти в една среща от елита.
 
Виктор Касадесус откри резултата за Леванте в 13-ата минута, но десет минути по-късно Буено изравни с глава след центриране на Начо. В 32-ата минута нападателят на Райо Валекано даде аванс на тима си след удар с десния крак. Само минута по-късно той се разписа с левия крак след ниско центриране на Лика. По този начин Алберто Буено осъществи това, което е наричано перфектен хеттрик – гол с глава и по едно попадение с всеки от двата крака.
 
В 38-ата минута Буено реализира и четвъртото си попадение в двубоя. Пет минути преди края на мача Калу Уче върна един гол за Леванте. Това обаче въобще не беше достатъчно за гостите, които остават в зоната на изпадащите с 22 точки. Райо Валекато вече е единадесети с 29 точки.

Алмерия – Депортиво (Ла Коруня) 0:0

Алмерия направи домакинско нулево равенство с Депортиво (Ла Коруня) в мач от 25 кръг на Примера дивисион.

Спечелената точка не помогна особено на двата тима в борбата им за оцеляване в испанския елит, тъй като домакините са само на две точки от зоната на изпадащите, а тимът от Ла Коруня е на три.
 
Срещата обаче ще се запомни с отстраняването от игра на Тиеви Бифума от Алмерия. Това е шести червен картон за тима на Хуан Игнасио Мартинес от началото на сезона. През този шампионат в елита няма отбор с повече изгонени играчи.

Малага – Хетафе 3:2

Малага успя да се справи със съпротивата на Хетафе като мачът между двата тима завърши 3:2 за андалусийци. Домакините откриха резултата още в 10-ата минута, след като Роберто Росалес намери Хуанми, който отскочи най-високо в наказателното поле и с глава реализира за 1:0.

Хетафе изравни в 55-ата минута чрез Алваро Васкес, който се възползва от отличен пас на Педро Леон и нямаше проблеми да реализира в опразнената врата.
 
Малага обаче поведе само 2 минути по-късно чрез Серхи Дардер, който реализира с впечатляващ изстрел от 26 метра. Домакините сякаш сложиха точка на спора, когато в 68-ата минута Самуел Кастилехо изпрати балонно центриране в наказателното поле, което бе завършено с прецизен изстрел от Рикардо Орта.
 
Хетафе обаче реализира и втори гол, отново чрез Алваро Васкес в 76-ата минута. До края на мача обаче гостите не успяха да стигнат до изравняване.
 
Малага е на седмо място в класирането с 41 точки, докато Хетафе е на 14-а позиция с 26 точки.

Валенсия – Реал Сосиедад 2:0

Валенсия спечели с 2:0 у дома срещу Реал Сосиедад. С два гола на Пабло Пиати в рамките на три минути през втората част "прилепите" взеха важни три точки в борбата за спечелване на място в Шампионската лига през следващия сезон. 
 
В 53-ата минута крилото Пиати откри резултата след центриране на Дани Парехо. Само три минути по-късно отново Пабло Пиати оформи успеха за Валенсия, след като беше изведен от Софиан Фегули. 
 
Това е четвърти пореден успех за домакините, които се намират на четвърта позиция в Примера дивисион с актив от 53 точки. Реал Сосиедад е на 12-о място с 27 точки.

Ейбар – Атлетик (Билбао) 0:1

Отборът на Ейбар продължава негавната си серия в испанската Примера дивисион, след поражение от Атлетик Билбао с 0:1 в мач от 25-я кръг. Това е шеста загуба в последните шест мача за Ейбар, който е на 13-о място в шампионата с 27 точки в актива си. Тимът на Атлетик Билбао пък е 10-и с 30 точки до момента.

Още в 10-ата минута гостите пропуснаха добър шанс, след удар с глава на Иняки Уилямс. Отборът на Ейбар пък стигна до голова възможност в 16-ата минута, но вратарят Горка Ираисос блесна с чудесно спасяване. Единственият гол в срещата, който донесе успеха на Атлетик Билбао падна в 36-ата минута. Карлос Гурпеги засече топката в наказателното поле и вкара с глава в опразнената мрежа за 1:0.
 
В края на полувремето Гомес Перес Ибай можеше да реализира втори гол за гостите, като стреля в близост до лявата греда, но вратарят на Ейбар предотврати евентуално попадение.

Севиля – Атлетико (Мадрид) 0:0

Севиля и Атлетико (Мадрид) завършиха 0:0. Така андалусци почти отказаха „дюшекчиите” от намерението им за защита на титлата от миналия сезон. Играчите на Диего Симеоне вече изостава с 5 точки от втория Барселона и със 7 от лидера Реал (Мадрид).

Срещата на „Рамон Санчес Писхуан” започна с по-активни действия на домакините, които още в 5-ата минута поискаха дузпа след падане на Витоло в наказателното поле след съприкосновение с Хуанфран. Съдията Клос Гомес обаче запази мълчание. 
 
В 27-ата андалусците нямаха и късмет, след като топката срещна гредата. Евер Банега центрира опасно, защитниците на Атлетико изпуснаха Висенте Ибора, който изпревари вратаря Моя, но прати топката в лявата греда. 
 
След почивката в 55-ата минута Евер Банега центрира от фаул, а Ибора стреля с глава, но Моя закова топката пред голлинията. В 59-ата Диего Симеоне пусна в игра Фернандо Торес на мястото на Арда Туран и две минути по-късно Ел Ниньо направи великолепен пробив отляво, центрирайки към Гризман, който не успя да засече топката. 
 
В последния четвърт час Марио Манджукич също се появи в игра за гостите, но и хърватинът не успя да помогне на „дюшекчиите” да стигнат до успеха. 
 
След равенството Атлетико (Мадрид) остава трети с 54 точки. Севиля е на пета позиция с 46 точки. 

Реал (Мадрид) – Виляреал 1:1

Реал (Мадрид) изненадващо завърши 1:1 у дома с Виляреал в среща от 25-ия кръг на испанската Примера дивисион и съкрати аванса си на върха на само 2 точки пред вечния враг и втори в подреждането Барселона. 

През първото полувреме „белият балет” и „жълтата подводница” не си отбелязаха попадения на „Сантяго Бернабеу”. Домакините бяха активни, но атаките им завършваха предимно с неточни изстрели, докато футболистите на Виляреал действаха на контраатака. 
 
След почивката в 52-ата минута домакините получиха право да изпълнят дузпа и Кристиано Роналдо бе безупречен от бялата точка за 30-ия си шампионатен гол този сезон – 1:0. 
 
Доста изненадващо гостите успяха да изравнят в 64-ата минута чрез Жерар Морено за 1:1, а до края на мача бяха подложени на сериозен натиск. Вратарят им Серхио Асенхо обаче направи блестящи спасявания след удари на Роналдо и компания. 
 
В 84-ата минута „жълтата подводница” можеше дори да отбележи втори гол, но Касияс спаси удар с глава на Вието и предотврати попадението. Финалният щурм на „кралския” клуб не даде резултат и така играчите на Карло Анчелоти загубиха важни точки в борбата за шампионската титла. 
 
Реал (Мадрид) остава все пак на върха с 61 точки и 2 повече от Барселона. Виляреал е шести с 45 точки. 

Селта – Елче 1:1

Селта и Елче завършиха 1:1. И двата гола паднаха след почивката. Датчанинът Михаел Крон-Дели откри в 61-ата минута след асистенция на Джони Кастро. Гостите обаче не се предадоха и в 88-ата Давид Ломбан изравни от дузпа - 1:1. Гари Родригес се появи на терена като резерва в 71-ата минута. Бившето крило на "Левски" смени Нигес. 
 
Селта е на девето място във временното класиране с 32 точки, а Елче е 17-и с 24 т.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА