Last news in Fakti

25 Април, 2015 15:42 716 0

Амкар победи Терек, Пеев с асистенция

  • премиер лига-
  • русия-
  • георги пеев-
  • петър занев-
  • амкар-
  • терек-
  • асистенция

Българинът влезе в игра на мястото на друг наш сънародник – Петър Занев

Бившият български национал Георги Пеев помогна с асистенция за победата на своя Амкар (Перм) срещу Терек (Грозни) с 2:1 в 25-ия кръг на руската Премиер лига. 3-те точки бяха изключително важни за домакините от Амкар, които със зъби и нокти се борят за оцеляването си в първенството. В момента те делят последното място по точки заедно с отбора на Торпедо (Москва), като и двата тима имат по 20, докато спасителното 14-то място, даващо право на бараж се заема от Арсенал (Тула) с 23 пункта.

Пеев започна като резерва, влизайки в игра след 61 минути игра на мястото на друг българин – Петър Занев. Още с първото си съприкосновение с топката нашенецът напредна по фланга и подаде топката към Бранко Йовичич, който прати топката в мрежата за 2:1. Преди това Амкар поведе с гол на Александър Прудников в 20-та минута, а в 39-тата Жозе Маурисио бе изравнил за гостите от Грозни.

Третият българин в състава на Амкар – Захари Сираков не взе участие в двубоя.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА