Last news in Fakti

16 Май, 2015 17:13 698 0

Саутхемптън попиля Астън Вила

  • саутхемптън-
  • астън вила-
  • садио мане

Садио Мане с най-бързия хеттрик в историята на Висшата лига

Саутхемптън попиля Астън Вила - 1
Снимка: АП/БТА

Отборът на Саутхемптън изригна и разгроми с 6:1 Астън Вила при домакинството си от 37-я кръг на Премиерлийг.

Нападателят на "светците" Садио Мане влезе в историята на английската Висша лига, след като реализира хеттрик в рамките на три минути

Сенегалският нападател на южняците отбеляза головете си за точно 2 минути и 56 секунди, с което подобри предишното най-добро постижение в историята на Висшата лига - това на Роби Фаулър от Ливърпул срещу Арсенал.

Той бе точен в 12-ата, 13-ата и 16-ата минути, за да осигури комфортното 3:0 за своя тим още в началото на срещата на "Сейнт Мери".

До почивката Шейн Лонг добави още два гола и направи резултата още по-катастрофален за гостите.

Бентеке реализира почетното попадение за "вланите" в добавеното време на първата част, но след почивката гостите така и не успяха да се съвземат от тежките удари.

Крайното 6:1 оформи Грациано Пеле в 81-ата минута. Той засече от въздуха центриране на Садио Мане и прониза за шести път ветерана Шей Гивън.

След неприятното поражене възпитаниците на Тим Шърууд се нуждаят от задължителна победа в последния кръг от шампионата, за да гарантират мястото си в елита, след като в момента имат 38 точки, едва четири над опасната зона. Другите отбори, които се борят за оцеляване играят по-късно днес и могат да се доближат до Вила.

Саутхемптън пък вече се утвърди на шестото място във временното класиране с 60 точки, на две пред Тотнъм.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА