Last news in Fakti

17 Май, 2015 14:07 532 0

Сериозни наказания за Бока Хуниорс

  • бока хуниорс-
  • наказания-
  • фенове

В мач за Копа Либертадорес играчи на Ривър Плейт бяха напръскани от фенове на клуба

Сериозни наказания за Бока Хуниорс - 1
Снимка: АП/БТА

Тимът  на Бока Хуниорс си заслужи сурови санкции заради своеволията на своите запалянковци. Аржентинският гранд бе изхвърлен от Копа Либертадорес заради инцидента по време на реванша с Ривър Плейт от 1/8 финалите.

Двубоят бе прекратен след първото полувреме, след като играчите на Ривър Плейт бяха напръскани от фенове на "жълто-сините" със сълзотворен газ в тунела на почивката. Впоследствие четирима играчи на отбора бяха откарани в болница.

По решение на Южноамериканската футболна федерация (КОНМЕБОЛ) Бока Хуниорс е изключен от турнира Копа Либертадорес и глобен с 200 000 долара. Отборът също така ще проведе следващите си четири международни домакински срещи без публика, феновете на тима няма да бъдат допускани в четири гостувания.

Ривър Плейт по този начин служебно ще играе като 1/4 финалист за място в предпоследния етап ще спори с бразилския Крузейро.

Първият двубой бе завършил 1:0 за Ривър и ръководството на Бока се надяваше срещата да се до играе на празни трибуни, но тима бе наказан със служебна загуба и съсипа мечтата на тима от "Бонбонера" за седма купа Либертадорес.

Интересното е, че на 1/8-финалите в турнира Бока Хуниорс влезе с най-добри показатели от всичките 16 тима, след като бе спечелил всичките си шест мача, а Ривър с най-лоши, тъй като записа едва една победа и четири равенства.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА