Last news in Fakti

23 Юли, 2015 14:14 758 0

Принц Али към Блатер: Стой далеч от реформите във ФИФА

  • фифа-
  • сеп блатер-
  • али бин ал хюсеин-
  • реформи-
  • корупция-
  • избори

На 26 февруари 2016 година ще бъде избран нов президент на ФИФА

Принц Али към Блатер: Стой далеч от реформите във ФИФА - 1
Снимка: БТА/ AP

Йорданският принц Али бин Ал Хюсеин заяви, че трябва да има реформи в световната футболна централа, но без намесата на настоящия президент.

В края на месец май Сеп Блатер получи пети мандат като президент на ФИФА, но няколко дни след това подаде оставка заради огромния корупционен скандал, разтърсил из основи централата.

В Цюрих бяха арестувани високопоставени служители на ФИФА, а швейцарската прокуратура обяви, че ще разследва избора на Русия и Катар за домакини на световните първенства съответно през 2018 и 2022 година.

По време на изборите за президент Блатер получи 133 гласа, докато йорданският принц – 77.

„Нуждаем се от ясен процес, ясни срокове и ясен мандат. Всичко това е работа на новия президент. Въпреки че реформите са нужни и необходими, то те трябва да са в мандата на новия президент, не на стария“, заяви пред „Ройтерс“ Али бин Ал Хюсеин, който по всяка вероятност ще се кандидатира отново за поста.

Извънредният конгрес на ФИФА ще се състои на 26 февруари 2016 година. Сеп Блатер заяви, че ще продължи да изпълнява функциите си на президент, докато не бъде избран нов такъв. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА