Last news in Fakti

16 Септември, 2011 10:50 855 1

Европейското по плажен тенис стартира днес

  • плажен тенис-
  • албена-
  • itf-
  • бфт-
  • морели

В първенството ще вземе участие и чешкият евродепутат Едуард Кожусник

Европейското по плажен тенис стартира днес - 1
Снимка БГНЕС

Днес в 18:45 ч. на Централния плаж на Албена ще се състои церемонията по официалното откриване на Европейското пъренство по плажен тенис. Отборът на България вече е в курорта ни, воден от капитана Георги Дончев и първите ни ракети при жените Лазарина Стефанова и Катина Симеонова. Според регламента на шампионата ще се играе в три категории – двойки мъже, двойки жени и смесени двойки.

Официалните гости от Европейската тенис асоциация (Тенис Европа) и главният съдия на европейското първенство Масимо Морели останаха с много добри впечатления от подготовката в Албена и похвалиха организацията на състезанието, съобщава БГНЕС. В първенството ще вземе участие и чешкият евродепутат Едуард Кожусник, който през юни в тандем с българина Мартин Георгиев спечели бронзовия медал.

В шампионатът, организиран от БФТ и Тенис Европа, ще участва двукратната шампионка при смесените двойки от турнири от Големия шлем Елена Лиховцева (Русия), както и световните шампиони от Италия Алесандро Калбучи и Лука Меликони, в момента заемащи първа позиция в световната ранглиста на ITF.

Италианската двойка при жените - Лаура Оливиери и Симона Бриганти - също е лидер в класацията на международната федерация. В нашият отбор влизат още Полина Радева, многократната шампионка на България Виргиния Трифонова, заедно с Катерина Генова и Йоанна Андреева. При мъжете ще ни представят Петър Кирилов и Росен Ненчев, Димитър Симеонов и Янаки Янакиев, Мартин Георгиев и Иво Божилов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 despeRADO

    0 0 Отговор
    За тези, които не са наясно със спорта! "Той е разновидност на класическия тенис на корт с това изключение, че се играе на игрище за плажен волейбол, но с по-ниска мрежа. Използвайки ракети за плажен тенис два отбора от по двама души прехвърлят с волета над мрежата малко по-мека топка за тенис на корт, като не я оставят да тупне на земята, "