Last news in Fakti

12 Август, 2015 12:34 873 0

България и Великобритания с най-много четвъртфиналисти на европейското

  • бокс-
  • българия-
  • великобритания-
  • самоков-
  • европейско първенство-
  • четвъртфинал

Двубоите от четвъртфиналната фаза ще се изиграят днес в Самоков

България и Великобритания с най-много четвъртфиналисти на европейското - 1
Снимка: БФ Бокс

България и Великобритания са с най-много състезатели на четвъртфиналите на европейското първенство по бокс, което се провежда в Самоков.

Страните са с по седем спортисти в тази фаза на надпреварата. Двубоите в десетте категории ще се проведат днес на двата ринга в зала „Арена Самоков“.

80 боксьори от общо 27 държави ще спорят за местата на полуфиналите и квоти за световното първенство в Доха.

След България и Великобритания с най-много състезатели е Русия (шестима), следвана от Турция с петима.

Първи на ринга от българите днес ще се качи Тинко Банабаков в категория до 49 килограма. Той ще се бие срещу Кирил Сериков от Естония.

Вчера носителят на купа „Странджа“ Симеон Чамов постигна страхотна победа срещу грузинеца Гела Абашидзе.  Днес българският боксьор ще се изправи срещу Елимантас Станионис от Литва в категория до 69 килограма. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА