Last news in Fakti

14 Август, 2015 13:24 618 0

Силна конкуренция в София, оптимизъм в лагера на българския ансамбъл

  • художествена гимнастика-
  • арена армеец-
  • световна купа-
  • състезание-
  • конкуренция-
  • оптимизъм-
  • ансамбъл

Състезанието ще се проведе от петък до неделя в София

Силна конкуренция в София, оптимизъм в лагера на българския ансамбъл - 1
Снимка: Fbgr.org

Днес започва турнирът за Световната купа по художествена гимнастика, който ще се проведе в столичната зала „Арена Армеец“.

Трикратната световна шампиона Мария Петрова заяви, че надпреварата се очертава да бъде със силна конкуренция. Според нея всички са подготвени много добре, нивото е високо, а освен това можем да очакваме много от рускините, норвежките и японките.

В лагера на българския ансамбъл цари оптимизъм. Гимнастичките са подготвени да покажат най-доброто от себе си и да зарадват феновете, които ще имат възможността да гледат на живо изпълненията им – турнирът ще се състои от петък до неделя, като входът е свободен.

Възпитаничките на Ина Ананиева, които са световни шампионки в многобоя от „Измир 2014“, са в състав Михаела Маевска, Ренета Камберова, Цветелина Стоянова, Цветелина Найденова и Християна Тодорова.

„Тук атмосферата е друга, емоцията е друга, а когато играем пред българска публика - има по-голям адреналин. Предполагам, че е така и за хората, които ни гледат. Работихме доста и се надявам да покажем най-доброто. Но в крайна сметка това е състезание и нищо не се знае. Въпреки всичко за това работим - да покажем най-доброто", заяви от името на всички грации Ренета Камберова, цитирана от пресцентъра на Българската федерация по художествена гимнастика.

Треньорът Ина Ананиева заяви, че ансамбълът на България ще играе с нови трика на съчетанието с пет ленти в турнира от Световната купа.

„Конкуренцията тук е ужасна. Същото ще бъде и в Казан, същото ще бъде и на световното първенство. Моите очаквания са възпитаничките ми да играят без грешка, а оттам нататък нещата мисля, че ще се наредят“, заяви Ананиева.

Общо 51 индивидуални гимнастички и 19 ансамбъла ще участват на турнира в българската столица София.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА