Last news in Fakti

17 Август, 2015 15:14 2 488 0

Златните момичета на българския спорт

  • световна купа-
  • златни момичета-
  • художествена гимнастика-
  • ансамбъл-
  • невяна владинова-
  • софия-
  • снимки

Българският ансамбъл спечели три сребърни медала

Златните момичета на българския спорт - 1
Снимки: БТА

От петък до неделя в столичната зала „Арена Армеец“ се проведе Световната купа по художествена гимнастика.

Българските състезателки се представиха отлично и си заслужиха овациите на публиката в залата и похвалите на обществеността – заради сърцатата си игра и умения.

Трикратната световна шампионка по художествена гимнастика Мария Петрова, която беше и главен съдия на състезанието, благодари на публиката, дошла в залата, и заяви, че е доволна от представянето на България.

„Няма такава прекрасна публика, толкова многобройна и възпитана. Ансамбълът ни игра добре, момичетата вдигнаха всички в залата на крака. На мен ми настръхна кожата“, заяви Петрова, цитирана от Българска федерация по художествена гимнастика.

Президентът на БФХГ Илиана Раева заяви, че България е направила едно силно състезание – както като представяне, така и като организация. „Много съм доволна от момичетата – както от ансамбъла, така и от индивидуалното. Непрекъснато получавах поздравления от членовете на Международната федерация по гимнастика“, заяви Раева.

Българският ансамбъл, воден от Ина Ананиева, завърши състезанието с три сребърни медала – в многобоя, на ленти, и на два обръча и три чифта бухалки. Невяна Владинова също се представи добре в индивидуалното, като се класира за финалите и на четирите удара.

„Благодаря на публиката, която беше невероятна и ми помогна да изиграя съчетанията по този начин. Много съм доволна“, заяви Владинова.

Вижте снимки от участието на „златните момичета“ на българския спорт в София:


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА