Last news in Fakti

23 Август, 2015 22:20 1 111 0

Ветераните на Локо (Пд) обезличиха Левски

  • левски-
  • локо (пд)-
  • "а" група

Стоев обвини терена и индивидуални грешки за поражението на тима си

Ветераните на Локо (Пд) обезличиха Левски - 1
Снимка: БТА

Отборът на Локомотив (Пловдив) записа първият си успех за сезона в родната ни "А" група и то не срещу кой да е.

Пловдивският тим надигра на своя земя амбициозната селекция на Левски с 1:0. "Сините", който набраха инерция след двата си успеха - над Черно море и Монтана, днес бяха напълно обезличени от противника, чийто състав пък се гради основно на ветерани с доста опит.

Котев, Тунчев, Камбуров и Балдовалиев зарадваха феновете си със силна игра. Пред 5000 зрителя на "Лаута", единственото попадение в срещата реалиира Винсент Карагерен в 46-ата минута след груба грешка в защитата на "сините". Мартин Камбуров надскочи Белаид при дълго подаване към него, топката бе продължена, а Веселин Минев се подхлъзна и Карагерен остана сам срещу Йоргачевич и прати коженото кълбо в мрежата.

Самият Камбуров удари гредата в 78-ата минута след страхотен параболичен удар с глава. Впоследствие топката се върна в краката му покрай обърканите бранители на Левски, но нападателят не уцели опразнеата врата от близка дистанция.

Най-сериозното, и може би единственото чисто, положение пред гостите дойде едва в 88-ата минута. Дебютиращият за столичния тим Диаби стреля, но защитник на "смърфовете" изби, след което топката попадна в Бедоя.

Испанецът стреля от границата на наказателното поле, но Ел Харуби с хубав плонж изби в гредата и топката излезе в корнер.

В продължението пък вече изнервеният от пропуска си Белаид бе изгонен за втори жълт картон.

Така "сините" загубиха от "бяло-черните" за първи път от юли 2013 година, като в този период записаха пет победи и две равенства в седем срещи. Успехът пък бе 12-и на "Лаута" за домакините от 58 мача между двата тима  и общо 16-и от 115 мача.

След шест кръга, Левски остава пети с осем точки в актива си, а Локо (Пд) има вече пет и явно не са се отказали да се борят със зъби и нокти за оцеляването си в родия елит.

Наставникът на 26-кратните шампиони Стойчо Стоев избърза да обвини лошия терен за гола и поражението на тима си.

"Теренът доведе до загубата. Наш състезател се подхлъзна и ни вкараха смешен гол. Получихме гол без създадено положение от тяхна страна. След това направих доста офанзивни смени, но вече изпадахме в безизходица. Нямахме футболист, който да измисли нещо. Мигел Бедоя не е готов, въобще нямах намерение да го пускам. Хубавото е, че е здрав.

Сигурно и другаде ще губим. Не ми хареса брака в някои състезатели. Няма да споменавам кои.

Младите трябва да се развиват. Във всеки мач трябва да показват на публиката, на мен, че се развиват. Все още някои неща им куцат. Не очаквам никого. Два месеца чакаме играчи. За себе си съм се отказал да чакам ново попълнение", коментира Стоев след загубата в Пловдив.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА