Last news in Fakti

10 Септември, 2015 15:57 736 0

Кирсан Илюмжинов може да се кандидатира за президент на ФИФА

  • кирсан илюмжинов-
  • фифа-
  • избори-
  • шахмат-
  • президент

Изборите за нов президент на ФИФА ще се проведат през февруари 2016 година

Кирсан Илюмжинов може да се кандидатира за президент на ФИФА - 1
Снимка: Wikipedia

Президентът на Международната шахматна федерация (ФИДЕ) Кирсан Илюмжинов може да се кандидатира за президентския пост на ФИФА, съобщи Aif.ru.

„Обмислям тази възможност, но все още не съм взел окончателното си решение. Трябва да помисля за плюсовете и минусите. Ако преценим, че имаме достатъчно сили, ще се борим за тази позиция“, заяви руският политик.

Илюмжинов е първият президент на Република Калмикия от Руската федерация. Още в юношеска възраст постига забележителни резултати. 53-годишният политик е почетен член на Руската художествена академия, а освен това е и почетен президент на футболния клуб „Уралан“.

В началото на месец юни тази година Сеп Блатер подаде оставка като президент на световната футболна централа. Решението на швейцареца бе свързано с огромния корупционен скандал, който доведе до ареста на високопоставени служители в Цюрих.

Изборите за нов президент на ФИФА ще се проведат на 26 февруари 2016 година. До момента е ясно, че президентът на УЕФА Мишел Платини, йорданският принц Али бин Ал Хюсеин и южнокореецът Чунг Монг-джун ще се борят за поста.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА