20 Септември, 2011 14:26 1 588 0

Наказание за Ева Янева - две години аут от националния

  • янева-
  • бфв-
  • балтич
Наказание за Ева Янева - две години аут от националния - 1
© БГНЕС

Янева бе поканена на днешното заседание на УС на БФВ, за да бъде изслушана за причините, поради които не се е явила на лагера на националния отбор (жени) за Европейското първенство, както и за публичните й изяви по адрес на вече бившия старши треньор на отбора Драгутин Балтич. Ева поднесе своите извинения и сама оцени своето поведение като недостойно и провокирано под афект. Ръководството на БФВ от своя страна благодари за професионалното отношение да се яви пред Управителния съвет и прие нейните извинения за некоректното й поведение.

Членовете на Управителния съвет на БФВ взеха единодушно решение за възможно най-ниската санкция към поведението на Ева Янева, като изразиха надежда, че това ще бъде и превенция към бъдещо подобно поведение на състезатели от националния отбор. Решението е следното:

Поради непрофесионално отношение като капитан на националния отбор и неспазване на Етичния кодекс на ФИВБ, БФВ освобождава Ева Янева за 2 години от националния отбор на България, като наказанието е вече в сила. Налага се финансова санкция в размер на 5 000 евро, като парите ще бъдат използвани за организация на турнири за млади таланти в цяла България.

Наложените санкции са предупреждение, че при подобни прояви в бъдеще на състезателката ще бъдат суспендирани правата за международен трансфер, съобщава БГНЕС. УС на БФВ взе решение, че санкцията по точка 2, ще бъде приложена към всеки състезател и състезателка, позволили си подобни изяви.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА