Last news in Fakti

24 Ноември, 2015 13:20 1 341 2

Българка донесе световна титла на Азербайджан

  • костова-
  • световна титла-
  • вдигане на тежести

Боянка Костова подобри два световни рекорда

Българка донесе световна титла на Азербайджан - 1
Снимка: БТА/АР

Състезаващата се за Азербайджан българка Боянка Костова завоюва световната титла в категория до 58 кг (жени) на шампионата на планетата по вдигане на тежести в Хюстън. Костова не остави никакви надежди на конкуренцията и спечели убедително с двубой от 252 кг, което е нов световен рекорд. 22-годишната състезателка записа 112 кг в изхвърлянето, което също е рекорд на планетата в това движение. В изтласкването Костова постигна 140 кг и с двубой 252 спечели първата световна титла в кариерата си. 

Втора в категорията завърши китайката Ден Менрон с двубой от 245 кг (108 в изхвърлянето и 137 в изтласкването), а трета е Куо Хсин-Чун от Тайван - 237 кг (104/133).


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    0 0 Отговор
    ТЕ НЕ СА БЪЛГАРИ А ПРОДАЖНИЦИ НА БЪЛГАРИЯ !!!!
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.