Last news in Fakti

2 Декември, 2015 18:59 995 0

Mercedes може да смени пилотите

  • mercedes-
  • хамилтън-
  • розберг-
  • волф

Това обаче ще стане само, ако проблемите между Хамилтън и Розберг се задълбочат

Mercedes може да смени пилотите - 1
Снимка: БТА/АР

Шефът на Mercedes Тото Волф неочаквано обяви, че в тима биха обмислили промяна на пилотския състав, като проблемите между Люис Хамилтън и Нико Розберг се задълбочат. Както е известно двамата са в лоши отношения и макар и през тази година да не се стигна до някакви сериозни инциденти помежду им, за всички е ясно, че те не се понасят. 

Според Волф  това може да повлияе върху цялостната работа на отбора и ако това стане, тогава ще се наложи промяна. 

„Винаги ако единият ни пилот спечели състезание, другият е недоволен. Това оказва влияние върху целия отбор и е нещо, което трябва да спре” заяви Волф в интервю за „Моторспорт”. 

„Преди три години взехме решение да разполагаме с двама пилоти с равни възможности, за да може отборът да прогресира по-бързо. Може би обаче е дошъл момента да преосмислим дали това е най-добрият екип. Ако преценим, че той не отговаря на очакванията ни за философията и атмосферата в отбора, тогава бихме взели решение относно пилотите си” добави той.

Запитан дали това означава в отбора да има изявен №1 и №2, Волф отговори: „За нас е важно да имаме бързи пилоти, но също така и да работим и с добри момчета”. 

Договорът на Розберг е до края на 2016-а, докато Хамилтън се обвърза с тима до 2018-а. Той спечели втора титла за Mercedes, но в последните състезания бе победен на няколко пъти от Розберг.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА