7 Януари, 2016 12:59 1 055 3

Разпродажбата в Литекс продължава: Йонсен е следващият

  • литекс-
  • разпродажба-
  • йонсен-
  • асприля
Разпродажбата в Литекс продължава: Йонсен е следващият - 1
Снимка: БТА

Литекс подготвя нов се­риозен изходящ трансфер, раз­бра "Тема Спорт". След като през последните няколко дни ловчанлии пласираха звездата си Данило Асприля в тима от ОАЕ Ал Аин и капитана Страхил Попов в турския Касъмпаша, сега на път да бъде прода­ден е и нападателят Бьорн Маарс Йонсен. 24-годишният футболист е обект на инте­рес от страна на клубове от Втора Бундеслига, Гърция, Хо­ландия и Русия. В момента ръ­ководството на оранжевите води преговори за трансфера на американеца с норвежки ко­рени.

Високият 195 сантиметра Йонсен пристигна в Ловеч ка­то свободен агент преди бли­зо една година, когато тре­ньор на оранжевите бе Красимир Балъков. Той изигра 33 срещи за тима в А група и вка­ра 12 попадения. През този пе­риод таранът се отличи с хеттрик срещу шампиона Лудогорец при големия обрат от 0:2 до 4:2 в края на миналия сезон в града на люляците.

Следващите, които чакат трансфер след Йонсен, са цен­тралният защитник Рафаел Перес (25 г.) и крилото Арсе­нио Нунеш (26 г.). Сънародни­кът на Асприя дойде през януа­ри 2015 и бързо успя да се ут­върди в титулярния състав. Той записа 32 мача в А група и 1 гол, като определено бе сред най-качествените бранители в елита. Португалецът Арсе­нио бе привлечен от Литекс през лятото. Крилото блесна с нестандартни отигравания, като за 15 мача вкара 3 гола. Той бе точен във възловите срещи с Лудогорец (1:1),Левски (2:2) и Ботев Пд (2:0).

До момента освен Асприя и Страхил Попов оранжевите се разделиха и с Хенри Рохас, който бе пратен в Милионариос. Ловчанлии обявиха, че от трансферите на първите двама в касата на клуба са влезли 5,5 милиона лева.

Както е известно, Литекс все още чака да научи от Из­пълкома дали ще бъде изваден от А група заради напускане­то на терена в мача с Левски на „Герена". Най-висшият ор­ган на БФС се събира да заседа­ва на 13 януари. Досега и Дис­циплинарната, и Апелативна­та комисия решиха, че оран­жевите трябва да бъдат от­странени от елита.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Буден

    1 0 Отговор
    Разпродажба ,защото най-вероятно е изтекла информация за изваждането на отбора от А-група!
  • 2 asoos

    0 0 Отговор
    разпродажба тотална и после чао литекс здравей ЦСКА
  • 3 asoos

    0 0 Отговор
    може ли с разпродажбата на един отбор да се платят задълженията на друг