Last news in Fakti

9 Януари, 2016 23:36 862 0

Поредно реми за Рома, скудетото се отдалечава

  • рома-
  • милан-
  • скудето-
  • серия а-
  • равенство

Милан изигра силно второ полувреме и можеше да стигне до победата

Поредно реми за Рома, скудетото се отдалечава - 1
Снимка: БТА/ AP

Рома не успя да победи Милан на „Олимпико” в среща от 19-ия кръг на италианското първенство. Мачът завърши наравно 1:1, което бе четвърто равенство за Рома в последните пет мача в калчото.

Двубоят започна прекрасно за „вълците”, които откриха резултата още в четвъртата минута. Защитата на Милан „заспа” при изпълнение на статично положение и бе наказана. Миралем Пянич центрира към Антонио Рюдигер, който от няколко метра необеспокояван прати топката в мрежата на гостите. До края на първото полувреме имаше интересни положения и пред двете врати, но гол не падна.

Второто полувреме започна ударно пък за гостите, които изравниха резултата в 50-ата минута. Кейсуке Хонда центрира от фланга към Юрай Куцка, който надскочи Флоренци и прати топката в мрежата с удар с глава.

След час игра „росонерите” получиха прекрасна възможност да поведат в резултата, но Куцка стреля в аут от границата на наказателното поле след скоростна контраатака и подаване на Кевин-Принс Боатенг. Натискът на Милан продължи. В 64-ата минута Карлос Бака стреля опасно, но топката удари гредата.

До края на срещата двата тима не успяха да стигнат до нов гол и двубоят завърши наравно 1:1. Така Рома запази петата позиция в класирането, но при победи на конкурентите утре може да се отдалечи на осем точки от върха.

По-рано днес Лацио победи като гост Фиорентина с 3:1. Три от попаденията паднаха в добавените шест минути на второто полувреме. Кейта откри резултата в 45-ата минута след пас на Джорджевич. В 92-ата Милинкович-Савич удвои, но Ронкалия върна един гол минута по-късно. В 96-ата Фелипе Андерсон сложи точка на спора. По този начин Лацио нанесе пета загуба от началото на сезона на „виолетовите”, които са трети във временното класиране.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА