16 Януари, 2016 10:53, обновена 16 Януари, 2016 13:05 2 046 4

Григор Димитров загуби драматично в Сидни

  • димитров-
  • финал-
  • троицки-
  • тенис

Българинът се представи на високо ниво, но допусна загуба след луд тайбрек

Григор Димитров загуби драматично в Сидни - 1
Снимка: БТА/АР

Григор Димитров изпусна страхотен шанс да спечели трофея в Сидни. Той обаче загуби злощастно на финала от 22-ия в света сърбин Виктор Троицки след 6:2, 1:6, 6:7(7). Мачът бе изключително интересен, а българинът игра на високо ниво като изключим втория сет, който бе трагичен за него.

В тайбрека на третата част той имаше и мачбол, който дори можеше да оползотвори, но направи грешка при мрежата, при едно от разиграванията. Това е и първа победа за сърбина над Григор Димитров.

По този начин Троицки защити трофея си от турнира и го печели за втора поредна година.


Първи сет

Срещата започна отлично за Димитров и чудесен форхенд уинър на линията от негова страна. Българинът стигна до два брейкбола и излезе напред след пробив на 30. Григор показа отличен сервис при първото си подаване и наниза два аса. Геймът обаче достигна до равенство след грешка от форхенд на хасковлията. Тя не се оказа фатална и Димитров затвърди пробива – 2:0.

Григор поведе с 30-0 при сервиса на Троицки, но сърбинът успя да обърне гейма в своя полза – 2:1. Димитров отговори подобаващо и с гейм на 0 отново дръпна – 3:1. Троицки спечели своето подаване, но българинът направи нов сервис гейм на 0 и разликата се запази – 4:2.

Хасковлията спечели хубаво разиграване и стигна до точка за пробив. Троицки го разходи из целия корт, след което сърбинът не успя при опит за къса – 5:2. Най-добрият ни тенисист сервираше за сета с нови топки – стигна се до 30-30, но с хубав втори сервис в тялото Димитров стигна до сетбол и след бекхенд в мрежата на Троицки сетът приключи – 6:2 за българина.

Втори сет

Троицки започна мобилизирано, поведе с 40-15 и спечели подаването си. Сърбинът се възползва от две двойни грешки на Димитров и пресилен форхенд, и успя да стигне до пробив – 0:2.

Българинът обаче вдигна темпото и поведе с 40-15 при подаването на сърбина благодарение на завършващо бекхенд воле и уинър от форхенд за по диагонала. Последва разиграване от 23 удара, спечелено от Троицки. Вторият брейкбол си замина след удар с рамката на Димитров. При третия брейкбол Григор успя да стигне до пробив – 1:2.

От тук до края на сета играта на българинът се срина. Той не успя да спечели нито едно свое подаване, допусна множество грешки, бе пробит на два пъти и спечели само две разигравания в четирите гейма. Така Троицки успя да изравни резултата и да вкара срещата за титлата в решителен трети сет след 6:1 в своя полза.

Трети сет

Третият сет започна равностойно и двамата си взеха първите подавания. В петия гейм Троицки достигна до две точки за пробив, но след разиграване нашето момче спаси първата. Със сервис в тялото на сърбина българинът го принуди да сгреши и така бе спасена и втората точка за пробив. Димитров спаси и трета точка за пробив, а след това си взе подаването и поведе с 3:2 при геймовете.

Българинът достигна до точка за пробив в осмия гейм, след като след дълго разиграване и мощен форхенд принуди сърбина да прати топката в мрежата. След още едно разиграване обаче нашето момче направи непредизвикана грешка и прати топката в мрежата. В крайна сметка след кански мъки сърбинът си взе гейма за 4:4.

В деветия гейм Троицки достигна до два шанса за пробив и след непредизвикана грешка на българина проби.

Хасковлията не се отказа обаче и достигна до два шанса за връщане на пробива. А ас първата точка за пробив бе неутрализирана от сърбина, но при втората Григор направи страхотен бекхенд след дълго разиграване и изравни за 5:5.

Двамата си взеха по още едно подаване и се стигна до тайбрек. 

Той започна с минипробив за Троицки и аванс от 1:0 след непредизвикана грешка на нашето момче. След пресилен форхенд на сърбина резултатът в точките бе изравнен на 1:1. 

Сърбинът стигна отново до минипробив и 3:1 аванс след пресилен удар на българина, но все пак българският тенисист намали на 2:3, след като си взе втората точка на свой сервис. Григор изравни за 3:3, връщайки минипробива след много умно излизане на мрежата.

Българинът поведе с 4:3 и минипробив след груба грешка на своя противник от мрежата и топка в аут, но той бе веднага върнат, след като нашето момче бе надиграно от Троицки при разиграване.

Противникът на Димитров стигна до мачбол при 6:5 след добра комбинация от силен сервис и удар в обратния ъгъл след това, но нашето момче се върна в играта и изравни на 6:6 при точките след топка в аут на Троицки.

Последва топка в аут на Троицки и мачбол за хасковлията при 7:6. След това двамата си спретнаха здраво разиграване, но Григор направи много груба грешка при мрежата и пропиля шанса си да затвори мача. 

След непредизвикана грешка на българина Троицки стигна до мачбол при 8:7, а след това сърбинът изненада нашето момче при едно разиграване и защити трофея си.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 909

    0 2 Отговор
    Тоя само го бият като тъпан на 9 май !
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 144

    0 2 Отговор
    Страхотна новина направи ми оправи настроението.Дано тоя винаги да губи.
  • 4 666

    0 2 Отговор
    Възгордя се много рано,обърна гръб даже на БГ-то,
    сега накъде е тръгнал само той си знае.
    М...те развалят хората.