Last news in Fakti

23 Януари, 2016 17:27 968 0

Ливърпул победи Норич в уникален спектакъл

  • ливърпул-
  • норич-
  • драма

Мърсисайдци се наложиха с 5:4

Ливърпул победи Норич в уникален спектакъл - 1
Снимка: БТА/АР

Ливърпул изтръгна епична победа 5:4 при гостуването си на Норич. В лудия мач на "Кяроу роуд" тимът на Юрген Клоп губеше 1:3 до 55 минута, но в крайна сметка в последните секунди на продължението Адам Лалана се превърна в големия герой на мача, вкарвайки за 5:4.

След равностойни начални минути Ливърпул опита да натисне и още с първата си опасна атака успя да открие резултата в 18 минута. Фирмино се измъка от защитата на домакините при хубав пас по земя от Милнър. Бразилецът стреля по диагонала над плонжа на Руд, топката се удари в гредата и влезе в мрежата. Малко след това мърсисайдци можеше да вкарат втори гол, но удар на Милнър бе избит пред вратата в корнер.  

Без кой знае каква впечатляваща игра в атака Норич обърна мача до почивката. В 29-ата минута за пореден път Ливърпул се пропука след корнер пред своята врата. След центриране на далечната греда Мартин свали топката на Мбокани, който с гръб към вратата стреля с пета и опъна мрежата на Миньоле. Малко преди почивката дебютантът Стивън Нейсмит, дошъл миналата седмица от Евертън, направи 2:1 с точен шут по диагонала. Така канарчетата стигнаха до обрата с единствените си два удара за първото полувреме.

В 54-ата минута Нейсмит отново се измъкна от своя пазач Алберто Морено и нахлу в наказателното поле на Ливърпул. Испанецът се намеси нескопосано в гръб и фаулира нападателя. Реферът Лий Мейсън отсъди дузпа, а Хуулахан я реализира хладнокръвно за 3:1.

Секунди по-късно обаче Ливърпул даде да се разбере, че няма да се предава. Хендерсън остана непокрит в наказателното поле и засече подаване на Фирмино - 3:2. Осем минути по-късно мърсисайдци изравниха с нов гол на Фирмино. Влезлият като резерва Адам Лалана намери в наказателното бразилеца, който овладя добре и пусна топката покрай вратаря Руд.

Норич опита да излезе от шока в следващите минути и да погледне към вратата на гостите, но без успех. В 75-ата минута защитникът на "канарчетата" Ръсел Мартин закопа своя отбор с груба грешка. Бранителят изведе сам срещу вратаря Джеймс Милнър, за когото не бе проблем да преодолее Руди и осигури пълния обрат за Ливърпул.

Драмата обаче не свърши до тук - в началото петминутното продължение Себастиан Басонг стреля от границата на наказателното поле и изравни. В 95-ата минута обаче резервата Лалана донесе невероятната победа за Ливърпул.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА