Last news in Fakti

26 Януари, 2016 20:20 1 536 1

Левски спечели в зрелищна контрола

  • левски-
  • зрелищна контрола-
  • алесандрия

Българите победиха Алесандрия в Анталия

26-кратният шампион на България Левски продължава да прави добро впечатление по време на предсезонната подготовка.

Столичани се справиха с 3:2 срещу украинския Александрия в приятелски мач, който се игра в Анталия.

Попаденията за българите бяха дело на Георги Костадинов, Сърджан Лукин и Мигел Бедоя.
Срещата стартира вихрено и само в рамките на първите 10 минути вече имаше три гола.

Костадинов откри с глава в четвъртата, след което Михайло Козак моментално изравни в шестата минута. 120 секунди след това Лукин отново с глава след корнер даде нов аванс на столичани. Капитанът в тази среща Роман Прохазка пропусна дузпа в 30-ата минута, която бе спечелена от Франсис Нар. Стражът на украинците Новак парира изстрела на словака, който при добавката нацели горната греда с глава.

В 37-ата минута Таргамадзе от фаул нацели гредата на Йоргачевич, който след това спаси. Едно от новото попълнения на "сините" Александър Александров направи шпагат в назатеното поле, като рефера посочи бялата точка. Йоргачевич бе блестящ и парира удара на Таргамадзе.

В края на мача двата тима си размениха по още един гол. Първо Бедоя направи 3:1 след двоен удар от малкото наказателно поле, а три минути по-късно Дмитро Леонов оформи крайното 3:2 с диагонален удар, който не бе париран от Александър Любенов.

Това бе трета поредна победа за българския тим в зимната им подготовка. Наставникът на тима Стойчо Стоев обаче не остана очарова от показаното на терена, въпреки позитивния резултат.

"Контрола е. Ясно е. Като цяло най-хубавото на контролата е, че сме здрави. Иначе не стояхме добре на терена. Имаше дисбаланс в целия отбор, много непредизвикани грешки, лесно давахме на противника да нахлува от задни позиции. Хубаво е, че играчите са здрави, но не се получи това, което исках", каза Стоев след победата.

"Бурабия е добър футболист и ще се подготви с отбора, но все още не е готов. Карнер получи разтежение. В рамките на две седмици няма да вземе участие. Липсата на нападател започва леко да ме притеснява. Надявам се скоро да има яснота по този въпрос", разясни Стойчо Стоев проблемите в спортно-технически аспект.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.