Last news in Fakti

16 Февруари, 2016 13:21 1 075 0

Григор Димитров: Отново се наслаждавам на играта

  • села-
  • димитров-
  • условия-
  • игра-
  • тенис-
  • наслада

Научих много от изминалата година, призна Димитров

Григор Димитров: Отново се наслаждавам на играта - 1
Снимка: БТА/АР

Григор Димитров започна участието си в Делрей Бийч с убедителна победа над Дуди Села. Мачът обаче закъсня с няколко часа заради превалявания и се игра при силен вятър.

"Събудих се сутринта и времето беше страхотно, а после излязохме на корта и духаше много. Но трябва да си подготвен за всичко", заяви първата ни ракета.

"Знаех, че трябва да съм много фокусиран, защото Дуди е опитен играч. Играя бекхенд с една ръка и е трудно да се контролира топката в такива условия. Едно от препятствията на този стил е именно ветровитото време, защото не можеш да изпълняваш ударите си по начина, по който искаш.

"Доволен съм от миналата година. Знам, че малко хора очакват от мен да кажа подобно нещо, но научих доста от миналия сезон. В подобни моменти осъзнаваш много неща, пробуждаш се. Не само на корта, но и извън него. Смених екипа и разбрах, че трябва да се трудя още по-здраво", добави Григор.

"Има още много неща да уча. Започнах годината позитивно и отново се наслаждавам. Дори и да тренирам на корт №10 в Маями и да няма никой, за мен е удоволствие да съм там и да играя", завърши най-добрият български тенисист.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА