Last news in Fakti

25 Февруари, 2016 05:15 1 105 0

Руската полиция призова футболните фенове: Дръжте се прилично

  • локомотив москва-
  • фенербахче-
  • полиция-
  • фенове-
  • прилично

Нека не опетняваме имиджа на страната ни, призоваха руските власти

Руската полиция призова футболните фенове: Дръжте се прилично - 1
Снимка: БТА/ AP

Руското вътрешно министерство призова привържениците на Локомотив (Москва) да се държат „прилично“ по време на двубоя срещу Фенербахче, съобщи ТАСС.

Руснаците играят с турския гранд в четвъртък вечер от 18:00 часа българско време в столицата Москва.

В първия сблъсък в Лига Европа турците победиха с 2:0. Напрежението на футболния терен се пренесе от дипломатическия срив между двете страни, който бе предизвикан от свалянето на руския бомбардировач през ноември миналата година.

Руските власти призоваха феновете да спазват закона – както по улиците, така и на трибуните. „Злодеянията ще имат негативен ефект върху имиджа на нашата страна“, се казва в призива.

След края на първия мач в Турция футболистът на гостите Дмитрий Тарасов провокира местните фенове, показвайки тениска с лика на Владимир Путин. Под снимката на руския държавен глава бе изписано „Самый вежливый президент“ - в превод „Най-вежливият президент“. Това е алюзия към израза „вежливи хора“, превърнал се в символ на руската анексия на Крим.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА