Last news in Fakti

4 Март, 2016 09:30 1 651 1

Бездомният Лудогорец

  • лудогорец-
  • домусчиев-
  • концесия-
  • титла-
  • стадион

Кой е прав - кметът или Кирил Домусчиев?

Бездомният Лудогорец - 1
Снимка: БТА

Всичко в Лудогорец е спокойно. Тимът преследва нова титла в "А" група и отново гледа към класиране за груповата фаза на Шампионската лига. Отборът от Разград стабилизира изявите си на терена след бързите смени на Бруно Рибейро и Едуард Ераносян и връщането на Георги Дерменджиев начело на клуба.

Но само преди няколко дни нищо в Разград не бе спокойно. Феновете на безспорно най-добрия тим в България за последните години излязоха на протест пред общината. Причина за това бе желанието на кмета на Разград Валентин Василев Лудогорец да плаща 0.5% от нетните приходи от всички продажби. Това не се хареса на собственика Кирил Домусчиев, който заплаши да премести клуба в друг град. Напрежението нарасна много бързо.

Кметът заяви, че Лудогорец "извива" ръцете на общината. От своя страна Домусчиев отвърна със същото - в договора за концесия не била записана такава точка. А от този скандал пострадаха само феновете на настоящите шампиони на България.

Кой е виновен в случая? Дали кметът иска да се облагодетелства с малка част от приходите на първенците на България или управата на "орлите" си прави оглушки и не иска да плаща? Кой на кого "извива" ръцете?

Лудогорец издигна стадион за чудо и приказ. Смело може да се твърди, че друга такава база и стадион в България няма. Но парите, с които бе извършено това, не са само частни. Всики помним какъв празник бе отварянето на трибуна "Моци" в Разград. На събитието присъстваха по-голяма част от родните политици. Дори Бойко Борисов уважи поканата на Домусчиев. Държавата определено помогна в този случай на Лудогорец, но тогава никой не обвини в "извиване" на ръце, нали? 

От друга страна обаче, идва и логичният въпрос "Разград същият град ли ще бъде без Лудогорец"? Безспорно градчето е известно именно с футболния тим, който преди време мереше сили с Реал Мадрид, Ливърпул и Базел. Чрез "орлите" светът разбра за съществуването на красивия Разград в малка България. Прав ли е кметът да иска повече пари от Лудогорец при положение, че именно отборът носи огромни средства в общината? Гостите на града преспиват там, харчат парите си по магазини и заведения, а тези средства се вливат по един или друг начин в общината т.е тя печели от самото съществуване на Лудогорец. А сега се опитва да изгони тима от града, което със сигурност няма да донесе повече пари, ами точно обратното. 

Все пак Общинският съвет взе решението да отложи с месец разглеждането на казуса "Лудогорец". Това бе посрещнато с овации от феновете. И ето че отново всичко в Разград е спокойно. Общината пак е приятел с Лудогорец. Но дали след един месец, когато трябва да се вземе съдбоносното решение, положението ще е същото или отново ще се "извиват" ръце? Само времето ще покаже.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 666

    0 0 Отговор
    Г-е Г-е З-е