21 Март, 2016 12:27 649 0

Днес решават за концесията на "Лудогорец арена"

  • концесия-
  • лудогорец арена-
  • лудогорец-
  • разград-
  • заседание-
  • общински съвет

Казусът бе отложен миналия месец

Днес решават за концесията на "Лудогорец арена" - 1
Снимка: БТА

Общинският съвет в Разград трябва да заседава днес относно концесията на "Лудогорец Арена", информира "Тема Спорт". Разглеждането на казуса бе отложено миналия месец, за да може клубът и кметът д-р Валентин Василев да изчистят спорните точки във внесената докладна. Припомняме, че ръководството на почти сигурния нов-стар шампион на България имаше сериозни претенции относно няколко момента в договора, заради което заплаши, че ще напусне града и ще отиде да играе мачовете си във Велико Търново.

Основните претенции на шефовете бяха срещу вписаната клауза в контракта, според която "орлите" трябва да пренасочват 0,5% от приходите си от билети, артикули и пр. към бюджета на Община Разград. Плаващата такса не се понрави на клуба, заради което бе свикана спешна пресконференция, на която изпълнителният директор Ангел Петричев, председателят на УС Теменуга Газдова и президентът Александър Александров посочиха с какво Лудогорец не е съгласен.

Двете страни все пак успяха да затоплят отношенията си през последните две седмици, като изчистиха спорните точки в договора и вече са на финалната права да си стиснат ръцете. Остава само Общинската комисия да одобри докладната, внесена от кмета д-р Валентин Василев, и стадионът да бъде отдаден на Лудогорец за ползване за срок от 25 до 35 години.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА